Cum poti intra in posesia cardului de sanatate daca nu l-ai primit deja

Eficientizarea sistemului medical prin Cardul de sanatateAsiguratii care dintr-un motiv sau altul, nu au intrat in posesia cardurilor de sanatate, se pot adresa Caselor Judetene pentru eliberarea acestuia.

Pana la data redactarii acestei informatii, lista Caselor Judene de Asigurari de Sanatate care au anuntat oficial ca distribuie carduri, este urmatoarea:

Bistrita-Nasaud

Casa de Asigurari de Sanatate Bistrita-Nasaud informeaza asiguratii care nu au primit cardul national de sanatate ca se pot prezenta, incepand cu data de 12.01.2015, pentru ridicarea acestuia de la sediul CAS BN, Str. Granicerilor nr. 5, in fiecare zi, de luni pana joi, intre orele 9-14.

Mai multe informatii gasiti aici.

Brasov

Cardurile ramase nedistribuite se elibereaza la sediul CASJ Brasov, cam.1 ghiseul 3, la parter in cadrul urmatorului program de lucru :

Luni – Joi: 13.00 – 16.00

Vineri: 12.00 – 14.00

Cardurile vor fi eliberate posesorului in baza actului de identitate (copie si original) sau unei persoane imputernicite legal in acest sens in baza actului de identitate (copie si original) al titularului precum si actului de identitate (copie si original) a persoanei imputernicite.

Mai multe informatii aici

Galati

Urmare a adresei CNAS nr. P62/07.01.2015, inregistrata la CAS Galati cu nr. PDG/21/08.01.2015, va comunicam faptul ca asiguratilor le sunt eliberate cardurile nationale de sanatate returnate, in baza solicitarii acestora la ghiseul CAS.

Mai multe informatii aici.

Suceava

In conformitate cu adresa CNAS nr. P 8851/24.10.2014, s-au desemnat persoanele nominalizate de CAS Suceava pentru indeplinirea responsabilitatilor legate de distribuirea cardului national de sanatate.

Mai multe informatii aici.

Teleorman

Persoanele care nu au primit cardul national de asigurari de sanatate, vor ridica aceste carduri de la sediul Casei de Asigurari personal sau prin imputernicit legal, dupa urmatorul program: Luni-Joi 8.00-16.00, Vineri 8.00-14.00.

Mai multe informatii aici.

Hunedoara

Cardurile nationale de sanatate, care din diferite motive nu au fost predate titularilor, de catre CN Posta Romana, vor fi returnate la CAS-HD de unde pot fi ridicate de catre titular sau reprezentantul legal al acestuia. [Vizualizati lista asiguratilor (ordonati alfabetic dupa nume) a caror carduri au fost returnate de Posta Romana catre CJAS Hunedoara]

Mai multe informatii despre persoanele nominalizate de conducerea CAS Hunedoara pentru indeplinirea responsabilitatilor legate de distribuirea cardului national de sanatate, pentru eventualele intrebari, clarificari, precizari sau nelamuriri, gasiti aici.

Harghita

Cardurile returnate la CAS vor fi eliberate (pe baza de proces verbal tip borderou)-asiguratilor sau altor persoane (in acest caz pe baza de declaratie), urmare a solicitarii acestora la ghiseul CAS HR. Mai multe informatii gasiti aici.

Gorj

Eliberarea cardului se face la sediul CAS Gorj, strada Prahova nr 5, Targu Jiu , de luni pana joi, in intervalul orar 8:30 – 16:00 si vineri intre 8:30 – 14:00. Mai multe informatii gasiti aici.

Giurgiu

Urmare a adresei CNAS nr. P62/07.01.2015, se demareaza procesul de eliberare a cardurilor nationale de asigurari de sanatate ce au fost returnate de catre Posta Romana la Casa de Asigurari de Sanatate Giurgiu, prin ghiseele institutiei din strada Vlad Tepes, bl. MUV 1, parter, Giurgiu.

Cardurile nationale de asigurari de sanatate vor fi eliberate pe baza de proces verbal tip borderou asiguratilor, urmare a solicitarii acestora la ghiseul CAS . Orice persoana poate face solicitarea de eliberare a cardului atat pentru sine cat si pentru membrii familiei in baza copiei dupa actul de identitate. Mai multe informatii aici.

Tulcea

Mai multe informatii privind eliberarea cardurilor de santate pentru asiguratii din Tulcea, gasiti aici.

Calarasi

Mai multe informatii despre cum pot asiguratii din Calarasi sa intre in posesia cardului de sanatate, gasiti aici.

Covasna

Cardurile returnate la CAS vor fi eliberate (pe baza de proces verbal tip borderou)-asiguratilor sau altor persoane (in acest caz pe baza de declaratie), urmare a solicitarii acestora la ghiseul CAS Covasna incepand cu data de 19.01.2015. mai multe informatii aici.

Salaj

In vederea ridicarii cardului ,titularul va prezenta Cartea de Identitate.Daca persoana care ridica cardul este alta decat titularul va trebui sa detina si actul de identitate al titularului si va semna in acest sens o declaratie. Mai multe informatii aici.

Arges

Persoanele care nu au primit cardul national de sanatate, vor putea ridica documentul de la sediul instutiei noas tre din b.dul I.C Bratianu, nr.62, incepand cu data de 13.01.2015, dupa urmatorul program:

Luni-joi: 8.30-16.00

Vineri: 8.30-14.00

Mai multe informatii aici.

Iasi

Incepand cu data de 15 ianuarie 2015, Casa de Asigurari de Sanatate Iasi va elibera cardurile returnate, care nu au fost dis tribuite prin intermediul serviciilor postale. Pentru a veni in sprijinul persoanelor care nu au intrat in posesia cardului national de sanatate, Casa de Asigurari de Sanatate Iasi a realizat suplimentar posibilitatea de programare online pe site-ul CAS Iasi, pentru a solicita cardul national de sanatate. Asiguratii pot solicita documentul si direct la sediul Casei de Asigurari de Sanatate Iasi.

Mai multe informatii aici.

Bucuresti

In prezent, la CASMB se desfasoara actiunea de sortare a celor 177.089 carduri nationale returnate de catre Posta Romana.

Asiguratii CASMB sunt sfatuiti sa urmareasca anunturile publicate pe pagina www.casmb.ro prin care va fi comunicata modalitatea de intrare in posesie a cardului national.

Persoanele care nu au primit cardul prin serviciile postale si doresc sa isi ridice cardul national de la sediul CASMB (chiar daca se va decide distribuirea acestora prin medicii de familie) vor depune o cerere conform modelului atasat, la care vor atasa o copie dupa actul de identitate, ,urmand a fi contactati pentru a li se comunica data la care sunt programati. Mai multe informatii aici.

 

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

64 de intrebari si raspunsuri

 • vitan roxana gabriela spune:

  cum pot primi cardul de sanatate

 • Pirvulescu petre spune:

  Nu am primit card de sănătate si lucrez într-un alt județ si imi trebuie.pot sal obțin in județul in care lucrez?

  • Stingaciu Valentin Cristian spune:

   Daca esti in alt juder iar buletinul tau este in „x”-judet, nu pot rezolva lucrurile asa, trebuie sa te duci in persoana la sediul respectiv din zona ta si poate iti pot emite cardul din sediu in sediu „un fel de curier”. Sper ca ti-am fost de ajutor.

 • niculae catinca spune:

  buna ziua, as vrea sa intreb cum sa procedez pentru emiterea cardului de sanatate

 • Furdui Anne Mary spune:

  Cum pot intra în posesia cardului de sănătate? Deoarece ni locuiesc în București de câțiva ani, sunt în Timișoara dar buletinul încă nu l-am schimbat este domiciliul tot nu București.

 • florin spune:

  Va multumesc ca ma lasati sa mor am trei tumori la cap si doctora nu mai vrea sa-mi dea trimitere ptr rmn,am luat o adeverinta si a zis ca nu e buna ca vrea standard cu nr de inmatriculare si tot asa am facut 2 drumuri degaba la bbucuresti

 • Borsos Szabo Irina spune:

  Buna ziua sint asigurat dar nu am primit cardul fe sanatatede sanatate am verificat si scrie ca a fost emis.
  .va rog sa imi spuneti cei de facut. Va multumesc

 • Marginean maria magdalena spune:

  Nu mi sa emis cardul de sanatate am verificatce trebuie sa fac pentru as avea card

 • Saru Matilda spune:

  Buna ziua,am depus o cerere ptr,eliberarea cardului de sanatate in data de3mai2018 si inca nu a ajuns.au spus k in 30 de zile este gata dar U trecut 90dezile.va multumesc astept un rasp favorabil din partea dvs.o zi buna

 • dan uscatescu spune:

  Am depus actele la C.A.S.M.B.: 7.SEP.2016
  Mi se comunica sa nu-l solicit:
  …..Asadar, NU SE FAC DEMERSURI DE CATRE ASIGURATI (nu se depun cereri) pentru tiparirea cardului national.
  ……………
  Articol ziar:

  Aproximativ 730.000 de carduri de sănătate vor expira în acest an şi vor fi înlocuite cu unele noi
  BUCUREŞTI | Scris de Cristina Radu | 17 apr 2018
  …………….
  Concluzie: O parte din populatie va avea un alt card reinoit, iar altii, nu vor avea deloc. pe ce criterii se acorda cardul de sanatate?

 • Stoian Dorel spune:

  Am aflat ca am cardul tipărit

 • BARBULESCU ADINA-IONELA spune:

  Buna ziua
  Va rog sa-mi spuneti daca ati putea sa-mi trimite-ti cardul de sanatate prin posta sau curier cu plata la destinatar. Din cauza unor probleme de sanatate am nevoie urgenta de card.
  Astept raspunsul dumneavoastra. Multumesc!

 • Matei Georgeta spune:

  Cum aflu daca mi s a emis cardul de sănătate

 • CERNESCU SOFIA spune:

  de ce nu s-au repartizat cardurile de sanatate la toata populatia si care ii modalitatea de a intra in posesia unui card de sanatate

 • Grosu ileana spune:

  Nu a fost inca emis cardul meu de sanatate. Sunt pensionara si doctorul de familie Nu ma primeste de 2 ani.

 • Bularca Nicoleta spune:

  Cum aflu daca sa emis alt card de sanatate,primul am avut probleme tehnice cu el

 • pirvu nicolae spune:

  Nu am card national de sanatate. Mentionez ca lucrez in spania cu acte.Cum procedez pentru al obtine?

 • Mircesu Mihai spune:

  Va rog sa-mi transmiteti daca cardul de sanatate pierdut a fost emis. Am o adeverinta de la dv.eliberata la data de 26.04.2017 care expira pe 26.06.2017
  Va multumesc anticipat

 • Sumanariu Elena spune:

  Doresc sa ridic cardul de sanatate.

  • nita virginia spune:

   cererea de eliberare card se depune doar la ghiseu?

 • Verita negru spune:

  Nu am cardul de sanatate ca nu l_am primit ,sunt angajata si platesc toate darile la stat ,acum m-am inbolnavit si medicul de familie a spus ca nu pot beneficia de concediu medical si retete medicale ca nu am card ,iar cand m-am dus la casa de sanatate mi au spus ca sunt asigurata si nu am primit cardul si medicul de familie este obligat sa -mi dea concediu ca nu pot merge la lucru momentan ,nu pot intelege care este adevarul medicamentele le am plkatit integral nui problema dar problema e ca nu pot merge la lucru ca nu sunt bine de loc

 • liliana spune:

  Cum se poate intra in posesia cardului de sanatate? Sotul meu este pensionar militar si locuim temporar in strainatate. Are domiciliul in judetul Dolj. Care este procedura de urmat pentru a intra in posesia cardului de sanatate? multumesc

 • pruteanu daniela spune:

  Am pierdut cardul de sanatate, am venit la dvs si mi sa dat o adeverinta ptr doua luni in data de 21/11/2016 la care mi sa spus ca primesc cardul acasa, nu am primit nimic, imi trebuie cardul , ce fac?

 • tudoes gheorghe spune:

  soția mea nu a primit cardul de sănătate nici pînă acuma cu toate că eu și cei trei copi ai mei l-au primit încă de la încetutul sezonului acestora , am depus actele la casa de sănătate prahova așa cum mi sa cerut cu un an în urmă dar nici acuma nu am primit nici cardul dar nic răspunsul că îl voî primi, de ce nu se trimite cardul așa cum prevede legea sau sa demonstrat științific că bărbați pot avea copi fără mame , copii mei au fost făcuți de aceeași mamă care îmi poartă numele vă mulțumesc

 • calestru anisoara spune:

  Nu ne raspunde nimeni aici

 • berea florin spune:

  Sunt asigurat din iunie 2015 Si inca nu am primit cardul.Cui ar trebui sa ma adresez ? Mentionez ca sunt din IASI

 • chesoan marius spune:

  imi puteti spune care sunt actele necesare eliberarii cardului de sanatate ,mentionez ca nu am primit cardul deloc

 • calestru anisoara spune:

  Nu am primit cardul de sanatate cu cine pot lua legatura va rog frumos!

 • Eremia ion sorin spune:

  Am depus cerere pt cardul de sanatate la data de15martie 2015 nu am primit cardul nici la aceasta data ianuarie 2016 am nevoie urgent de card nr meu de tel 0767992816 sau va rog trimiteti sms de unde I’ll pot ridica locuiesc in sectorul 5

 • Eremia ion sorin spune:

  Nu am primit cardul de sanatate am depus cerere in data de16 martie 2015 locuiesc in sectorul 5 de unde I’ll pot ridica am urgenta

 • aurica spune:

  Pot sa-mi fac asigurare cu o data din urma?

 • stanciu irina spune:

  Pentru cei care sunt asigurati si nu li s-a emis card de sanatate ce trebuie sa faca (pasi de urmat )pentru a intra in posesia lui .Mentionez ca sunt din Prahova .

 • Anca Ovidiu Daniel spune:

  Sunt asigurat ,am si verificat ,dar nu am card emis ,am medic de familie in Bucuresti si loc de munca tot in Bucuresti ,dar adresa din buletin este in Dej.Unde merg sa-mi depun actele ptr emiterea de card de sanatate ,in Bucuresti si daca pot sa trimit pe cineva imputernicit ,ptr ca eu sunt plecat de la ora 7-19.Multumesc,cu respecte.Anca Ovidiu Daniel

 • Atinge Alin Daniel & Atinge Maria spune:

  Suntem din Dr. Tr. Severin si nu am primit cardul de sanatate (cardurile sunt emise conform ajofm)nici pana in prezent desi am depus mai multe ceri.
  Din Ianuarie 2015 am inteles ca doctorii de familie nu mai pot elibera retete fara card.
  Ce putem face pentru a intra in posesia lor?

 • Nitu Marinela spune:

  Bună ziua eu nu am primit cardu de sănătate,îmi puteți spune de unde să ridic cardu de sănătate

 • Dragoman Petre spune:

  Ma numesc Dragoman Petre si nu am primit cardul de sanatate,va rog sa-mi spuneti de ce ?

 • visan nicolaie spune:

  mA NUMESC VISAN NICOLAIE DOMICILIAT IN COM SEPREUS JUD ARAD SI NU AM PRIMIT CARDUL DE SANATATE PENTRU AMI SERVI LA MEDIC VA ROG SA SI DORESC SA FIU ANUNTAT PRIN EMAIL

  • visan nicolaie spune:

   DORESC SA FIU ANUNTAT CA NU AM PRIMIT CARDUL DE SANATATE

 • Ghenade Larisa spune:

  eu nu sunt din Bucuresti. La Brasov procedura e urmatoarea : Cardurile ajung la posta, iar postasul va cauta acasa si daca nu va gaseste va lasa in casuta postala un aviz si ridicati cardul de la posta. Daca nici de la posta nu il ridica va fi dus la CAS si de acolo il veti ridica. Nu cunosc Bucurestiul nu stiu sa va dau o adresa. Puteti cauta pe google si sa nu sunati sa dati de urma cardului, daca e la posta sau la Casa de asigurari de sanatate. Succes

 • bilt vasile spune:

  da , sunt asigurat, s a emis cardul(am verificat), imi puteti da adresa de unde sa ridic, cardul de sanatate, locuiesc in sect 4, multumec

 • Ghenade Larisa spune:

  un sistem de toata rusinea. Pe site aici scrie un program pt ridicarea cardurilor si cand ajung la CAS Brasov ei aveau program de la 8 la ora 14. Deschid usa ( ca asta este sistemul la Brasov bagi capul pe usa, pt ca paznicul nu permite sa se formeze cozile in cladire, lumea sta afara la coada) si intreb „pt ridicarea cardurilor? „. Si imi raspunde ca e inchis de la ora 14. Dau sa plec cativa pasi , ma uit la ceas era 14:04. Ma intorc sa insist tinand cont ca nu ma pot invoii cand vreau de la munca si trebuia sa ajung si la medicul de familia care nu imi dadea trimitere fara card. Domnul de la ghiseu cand ma vede ii spune paznicului ca daca nu inteleg ca e inchis sa ma dea afara. M-am simtit ingrozitor, in tara mea, unde eu si restul lumii platim bugetarii…sa ma trateze ca pe un animal ce isi permit ei sa ma dea afara cand eu ma port civilizat chiar si dupa 4 minute peste programul lor. In felul asta nu am reusit sa imi ridic cardul, nu am reusit sa intru in posesia trimiterii la ginecologie…si in felul asta ajung ca si platitor de taxe sa merg la un cabinet privat unde dau 140 lei . Imi este rusine de sistem si de oamenii ce in ziua de azi nu ii mai poti numii oameni.

 • bilt vasile spune:

  de unde pot sa ridic, cardul de sanatate? imi puteti da adresa? sotia l a primit(cardul de sanatate), va multumesc.

  • Ghenade Larisa spune:

   pe mihai kogalniceanu aproape de banca BRD de la hidro

  • Ghenade Larisa spune:

   asta daca esti din Brasov. ca nu ati specificat de unde sunteti

   • bilt vasile spune:

    sunt din bucuresti si nu am primit cardul de sanatate, sotia da, ce trebuie sa fac, unde sa ma duc?va multumesc

    • Ghenade Larisa spune:

     Dar ati verificat pe site-ul lor daca vi s-a emis ? Sunteti asigurat ?

 • Secareanu Emilia spune:

  Pot ridica cardul de sanatate al fiului (lucreaza in Bucuresti)?Cardul n-a sosit la adresa de acasa(pe raza jud. Prahova). Mentionez ca a luat legatura cu medicul sau de familie din Bucuresti, dar la acesta n-a sosit. Cum trebuie sa procedez? Va multumesc!

 • scripliuc ion spune:

  sint cardiac,pensionar,asigurat,nu sa emis card de sanatate ,cum procedez??

 • Andra Raluca spune:

  este 29 iulie si eu nu am primit niciun card ar de la sediile voastre mi e imposibil sa l ridic. am un loc de munca cu program fix. acum am nevoie de o reteta si nu mi se ofera. rusine voua ca nu ati lasat libertatea medicilor de a se ocupa de pacientii lor!!! stam si urim in casa pe caldura pt ca nu avem card de sanatate. daca nu ma duc la sevici automat nici la cozi nu pot sta!! logic, nu??

 • ABALARU FLORIAN spune:

  sunt foarte suparat deoarece nu am primit cardul de sanatate sunt cardiac imi trebuiesc retete lunare si nu pot sa merg personal am cotizat la stat si cred ca este de datoria voastra, sa va ocupati de pensionari p linga faptul ca mi sa implantat un stend anul acesta am pierdut un ochi sufar de glaucom vreau sa stiu si eu cu mpot intra in posesia cardului meu si cat dureaza la TELEORMAN

 • yonela spune:

  ce acte imi trebuie pentr-u
  sa ridic cardu

 • Strungariu Iulia spune:

  Nu am primit caedul de sanatate.Am facut cerere pentru retiparire in martie, dar nu am primit nimic. Am verificat la posta si mi s-a spus ca nu am avut.Trebuie sa merg la medic, am probleme de sanatate, trebuia sa fac control la cardiologie din aprilie si nu am putut. Ce trebuie sa fac ca sa intru in posesia cardului sau a unei adeverinte.

 • DAN SORIN SABIN spune:

  Sunt asigurat casaopsnaj si nici pina azi29apr.nu am primit cardul de sanatate!!! ce fac dupa 01 mai a.c.?Sunt din Medias jud.Sibiu. Am luat legatura cu Casa de asigurari Sibiu, si mi s-a spus ca il voi primi prin medicul de familie. Acesta mi-a raspuns ca el nu este postasul caseiopsnaj!!!!!DECE VA BATETI JOC DE NOI??!! comandor(r) Dan Sorin Sabin

 • anghel dorina spune:

  ma numesc anghel dorina si nu am primit cardul de sanatate

 • ALEXANDRU MARIANA spune:

  iaca mai fac si greseli ortografice sau mai rau de exprimare ! fara sa ma scuz dar mai mult de nervi si bataia de joc din tara asta !

 • ALEXANDRU MARIANA spune:

  Nici eu nu am primit cardul de sanatate prin posta . Sotul si fica l-au primit dar al meu nu era ! La CAS Vaslui am primit raspunsul ca nu este la ei asa ca in saracia de Vaslui trebuie sa-i dai in judecata si sa le iei si chilotii de pe ei la cat debine muncesc siisi dau interesul !
  Intrebarea este ce pot sa fac in acest caz !

  • stan spune:

   sunt asigurata,lucrez intr-un spital ,am fost la casa de asigurari ilfov sa intrb de cardul meu de asigurari si mi-au spus sa astept din septembrie 2015.Suntem in 25 martie 2016 si nu am primit nici un card.Ce pot sa fac sa intru in posesia cardului de sanatate?

 • ROBINSON ECATERINA spune:

  fratele meu este asigurat casmb dar nu i s-a emis cardul national de sanatate,are, desigur peste 18 ani
  care sunt procedurile deobtinerea acestui card?
  multumesc si astept raspunsul dvs.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2020 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.

 

Primeste pe mail recomandari medicale, informatii de ultima ora, stiri si articole.

 

Aboneaza-te!