Dansul ajuta inima si creierul

Oamenii de stiinta de la Universitatea din Sydney, Australia, au realizat un studiu din care a reiesit ca dansul are efecte benefice asupra inimii.

Si, cercetatorii au demonstrat ca dansul este benefic inclusiv pentru creier si ca poate stimula functiile cognitive.

Studiul s-a realizat pe 11 grupuri cu un total de 48.000 de adulti de peste 40 de ani, fara antecedente cardiace la inceputul cercetarii.

Astfel, din cele 48.000 de subiecti, 3.100 cu o stare fizica generala foarte buna,  au declarat ca danseaza regulat. De asemenea, acestia pareau mai tineri, aveau un indice de masa corporala mai bun, sufereau mai putin de boli lungi si faceau mai multa miscare.

Practicarea dansului nu inseammna doar miscare, ci stimuleaza si capacitatile cognitive, solicitând coordonarea miscarilor.  

S-a concluzionat, asadar, ca beneficiile acestui tip de miscare sunt considerabile, chiar daca nivelul la care se practica nu este profesionist.

Acest studiu a fost dat publicitatii de metronews.fr.

Etichete: dans, beneficii dans, inima sanatoasa, boli de inima

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.