Cum sa evitati durerile musculare in exercitiile fizice

O parte dintre exercitiile fizice populare care promit intarirea musculaturii picioarelor, bratelor, abdomenului nu lucreaza grupele centrale de muschi. Acesti muschi sunt esentiali in imbunatatirea performantei in aproape orice sport si in evitarea durerilor de spate. Persoanele care nu lucreaza grupele centrale de muschi si care incep noi exercitii pot sa simta o anumita sensibilitate pana se obisnuiesc cu aceste exercitii.

Cand este cazul sa reduceti numarul de exercitii

Durerile musculare in urma unor exercitii intense ale muschilor centrali sunt semnul ca ati depasit limita indicata de exercitii fizice. In acest caz, este recomandat sa faceti o zi pauza de la activitatea sportiva sau sa scadeti din intensitatea exercitiilor. De asemenea, ca sa evitati durerile de muschi este bine ca inainte de fiecare exercitiu, la sala, de exemplu, sa va incalziti corespunzator. 

Un raport de Sanatate al Harvard Medical School recomanda in cazul inceperii exercitiilor fizice:

  • Sa se faca la inceput doar un set de exercitii pentru muschi si sa se repete doar exercitiile care vi se par mai dificile
  • Daca exercitiile mai dificile va solicita mult, este recomandat sa nu incercati sa depuneti efort ridicat sa le repetati
  • In cazul in care nu mai simtiti durere in timpul activitatii fizice, repetati cate un exercitiu mai greu la fiecare set de exercitii
  • Pasul urmator este sa adaugati al doilea set de exercitii
  • In cazul in care aveti dureri care persista intre 24-48 de ore, este indicat sa reduceti numarul de repetari ale exercitiilor
  • In cazul in care durerea persista, scadeti din timpul acordat unei miscari din exercitii, de la 30 de secunde la 10 secunde.
  • In cazul in care durerea scade, reveniti dupa cateva zile la 15 secunde

Durerile musculare sunt firesti in cazul inceperii unor exercitii pe care nu le-ati mai facut pana acum.

Este recomandat sa consultati medicul in cazul in care durerea este puternica si persista mai multe zile.

Sursa: Harvard Medical School

Va reamintim ca:
Durerea musculara numita in termeni medicali mialgie poate sa fie acuta, sau cronica. De asemenea, ea implica ligamentele, tendoanele. Cele mai frecvente cauze ale durerilor musculare sunt traumatismele, dar si contracturile de cauza interna sau externa si lezarea fibrelor musculare. De asemenea, febra musculara pe care o persoana o face dupa ce isi solicita in exces anumite grupe de muschi duce la aparitia durerilor musculare.

Etichete: dureri musculare, dureri de muschi, dureri musculare cauze

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.