Cum poti salva o viata devenind donator de celule stem hematopoetice

In perioada 21-22 septembrie 2019 se marcheaza „Ziua internationala a donatorului de celule stem hematopoetice”.
Cu acest prilej, Registrul National al Donatorului Voluntar de Celule Stem Hematopoetice (CSH)si toti partenerii din tara organizeaza activitati de informare, promovare si recrutare a donatorilor voluntari de celule stem hematopoetice.

Scopul campaniei este de a creste gradul de informare si de constientizare in randul populatiei generale privind necesitatea dezvoltarii bazei de date cu voluntari potentiali donatori de celule stem hematopoetice in Romania.

„In acest fel putem fi mai aproape unii de altii, de a creste sansa la viata a bolnavilor ce necesita un transplant de celule stem hematopoetice de la un donator neinrudit”, se precizeaza intr-un comunicat semnat de managerul Mirela Grosu.

Potrivit sursei citate, Centrul donatorilor voluntari de celule stem hematopoetice (CSH) din Institutul Regional de Oncologie Iasi va organiza o astfel de actiune de promovare in zilele de 21 si 22 septembrie.

Sambata – 21.09.2019, intre orele 9:00 – 18:00 punctul central al echipei va fi instalat in Fata Hotelului Traian din Piata Unirii (cort, ambulanta IRO, echipa mobila medicala pentru informare, recrutare si recoltare de probe biologice, de unde 7 echipe a cate 2 voluntari se vor deplasa pe B-dul Stefan cel Mare, Piata Unirii, B-dul Independentei, Incinta parcului Palas Mall, pentru a distribui materiale informative. La sfarsitul zilei, ora 21.00, se va proiecta pe fatada Hotelului Traian – culorile albastru – rosu – alb pe muzica lui George Enescu (Rapsodia Romana).

Duminica – 22.09.2019, intre orele 9:00 – 18:00 punctul central al echipei va fi instalat la intrarea din Parcul Expozitiei (cort, ambulanta IRO, echipa mobila medicala pentru informare, recrutare si recoltare de probe biologice, de unde echipele de voluntari se vor deplasa pe B-dul Carol (Copou), Bd- Stefan cel Mare, Bd. Independentei, Bd. Pacurari pentru a distribui materiale informative.

In registru se pot inscrie persoane sanatoase, cu varsta cuprinsa intre 18-45 ani, cu inima deschisa spre a ajuta un pacient ce isi incearca sansa la viata sperand in efectuarea unui transplant medular.

Etichete: celule stem, celule stem hematopoetice, donator celule stem

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.