Covid-19 | Tataru: Speram ca de saptamana viitoare sa putem observa o scadere a numarului de cazuri

Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, si-a exprimat speranta ca de saptamana viitoare sa scada numarul de cazuri de infectii cu noul coronavirus si a reafirmat ca acest lucru tine foarte mult si de comportamentul cetatenilor.

„Suntem pe un platou de vreo doua saptamani. Daca la inceput eram pe ceea ce numim in medicina ‘dinti de fierastrau’, acum suntem pe aplatizarea platoului, dar am gestionat momentele ‘Sarbatori Pascale’ si weekend-ul de 1, 2 si 3 mai. Speram ca saptamana viitoare sa putem observa o scadere a numarului de cazuri”, a afirmat Nelu Tataru, la Parlament, citat de Agerpres.

In ceea ce priveste mastile de protectie, Tataru a aratat ca s-a facut o evaluare la nivelul producatorilor interni si externi, el apreciind o rata de acoperire de 80 de milioane de masti.

De altfel, demnitarul nu exclude plafonarea preturilor pentru mastile de protectie, daca acest lucru se va impune la un moment dat.

Etichete: nelu tataru, cazuri covid-19, epidemie coronavirus romania, masti de protectie

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.