Coronavirus | Arafat: Pericolul real asupra copiilor este minimal; pericol cand ajung si transmit catre bunici

Raed Aradat, seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta (DSU, spune, in contextul inceperii anului scolar, ca nu exista un pericol real pentru copii, ci ca acestia sa transmita virusul atunci cand ajung acasa.

Secretarul de stat a recomandat ca, pentru limitarea raspandirii SARS-CoV-2, copiii sa nu interactioneze direct cu bunicii.

“Eu as impune si niste reguli in casa, mai ales daca sunt persoane in varsta, bunici, etc. As pune niste reguli in casa pentru urmatoarele luni, chiar daca nu sunt reguli oficiale, sunt recomandari, familiile poate ca le adopta sau nu, dar regula este copilul sa nu interactioneze direct cu bunicii, nu va fi usor, dar e o regula care trebuie sa fie. (…) Pericolul real asupra copiilor este minimal, pentru ca boala asta se intampla sa nu aiba un impact grav asupra copiilor si pana acum acestea sunt datele, nu se schimba. Este un procent infim de cazuri in lume in care copiii au fost afectati mai serios, in rest nu. La acest moment noi nu vorbim de un pericol asupra copiilor. Pericolul este cand se intorc acasa si sa ajunga sa transmita catre bunici”, a afirmat seful DSU, la postul Digi 24, citat si de Agerpres.

Totodata, el subliniat ca trebuie clarificate lucrurile in ceea ce priveste inceperea noului an scolar si ca intrebarile unor profesori si parinti, care nu au inteles cu precizie in ce conditii va fi reluata activitatea in unitatile de invatamant, sunt legitime.

Etichete: copii coronavirus, risc copii covid, transmitere coronavirus copii, raed arafat

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.