Coronavirus | 42 de persoane in carantina, peste 9.400 sunt monitorizate la domiciliu

42 de persoane sunt in carantina ‘institutionalizata’ la nivel national, iar 9.431 sunt monitorizate la domiciliu, potrivit unei informari a Grupului de Comunicare Strategica.

„Le recomandam cetatenilor care sunt monitorizati la domiciliu sa respecte regulile de izolare, sa nu paraseasca spatiile stabilite si sa pastreze permanent legatura cu autoritatile sanitare din zona in care se afla. In cursul zilei de ieri, la nivelul Inspectoratului de Politie Judetean Olt a fost inregistrat un dosar penal pentru infractiunea de zadarnicire a combaterii bolilor pentru o persoana care, aflata in izolare, a parasit domiciliul”, se precizeaza in comunicatul transmis marti.

In Romania, pana in prezent, 3 persoane au fost diagnosticate cu COVID-19, dintre care una a fost declarata vindecata, dupa ce testele realizate conform procedurilor medicale au fost negative.

Cele doua persoane purtatoare ale virusului COVID-19 (coronavirus) sunt internate in unitati spitalicesti de specialitate din Cluj-Napoca si Timisoara si sunt in stare stabila, precizeaza aceeasi sursa.

De asemenea, in cursul zilei de luni, la Telverde dedicat informarii despre noul Coronavirus au fost primite 1.081 de apeluri de la persoane care au sunat sa afle detalii despre cum se manifesta si cum poate fi prevenita raspandirea acestei afectiuni. La numarul unic de urgenta 112 au fost primite 73 apeluri.

Autoritatile reamintesc romanilor sa ia in considerare doar informatiile verificate prin sursele oficiale si sa apeleze pentru recomandari si alte informatii la linia Telverde 0800 800 358.

Cetatenii romani aflati in strainatate pot solicita informatii despre prevenirea si combaterea virusului la numarul special +4021.320.20.20.

De asemenea, tot potrivit Grupului de Comunicare Strategica, s-a luat decizia ca regiunea Emilia-Romagna, din Italia, dar si tari precum Iran si Coreea de Sud sa fie introduse in lista zonelor pentru care se instituie masura auto-izolarii la domiciliu, pentru o perioada de 14 zile, fata de cetatenii care ajung in Romania din aceste regiuni.

Etichete: coronavirus, covid-19, izolare la domiciliu coronavirus, carantina coronavirus, regiuni italia coronavirus, tari cazuri coronavirus

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.