Copiii trebuie obisnuiti cu periajul dentar inca de la primii dinti

periajul-dentarCopiii trebuie obisnuiti cu periajul dentar inca de la aparitia primilor dinti, specialistii germani recomandand parintilor sa foloseasca periute de dinti speciale pentru bebelusi pentru a accepta mai usor folosirea acestora, conform agerpres.ro.

Medicii pediatri recomanda periutele masticabile

Medicii pediatri germani le recomanda parintilor care au copii foarte mici sa foloseasca doua tipuri de periute pentru copii.

Inca de la aparitia primilor dinti, parintii ar trebui sa le dea copiilor o periuta de dinti masticabila pe care acestia obisnuiesc sa o roada.

In acelasi timp, parintii sunt sfatuiti sa foloseasca o a doua periuta cu care pot curata primii dinti ai copilului.

Prin periuta masticabila, pe care copiii o vor accepta foarte usor, cei mici vor tine gura deschisa, ceea ce ii va ajuta pe parinti sa le curate dintii cu cea de-a doua periuta.

Incepeti periajul dentar de la o varsta frageda a copiilor

Medicii stomatologi recomanda parintilor sa supravegheze atent copiii de la eruptia dintilor de lapte pana la sfarsitul eruptiei dintilor permanenti.

Acestia avertizeaza ca sanatatea dintilor de lapte este foarte importanta si influenteaza si dezvoltarea dintilor permanenti.

Pierderea timpurie a dintilor de lapte poate cauza inghesuiri in dentitia permanenta. Aceasta dezvoltare a dentitiei poate dificulta periajul dentar si o igienizare corecta a dintilor.

Un astfel de copil are un risc crescut de carii dentare, parodontoze, disfunctii ale articulatiei, ceea ce vor duce in final la pierderea dintilor.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.