Consultari privind unele medicamente pentru bolnavii cronici

Ministerul Sanatatii a consultat comisiile de specialitate in ceea ce priveste unele medicamente, din cele 128, care nu vor mai avea pret incepand din luna noiembrie, iar acestea au spus ca exista alternative terapeutice.

Potrivit reprezentantului MS, comisiile de specialitate au afirmat ca pentru unul dintre produse a fost interzisa utilizarea in Uniunea Europeana, conform unei directive, iar pentru celelalte exista alternative terapeutice, relateaza Agerpres.

Sorina Pintea a precizat ca pentru 58 din cele 128 de medicamente producatorii au acceptat pretul, pentru alte 49 dintre ele exista alternative terapeutice farmaceutice si se comercializeaza ‘fara probleme’, iar Ministerul Sanatatii a cerut punct de vedere de la comisii in cazul a 21 de medicamente.

Conform sursei citate, ea a mai precizat ca pe data de 9 octombrie, a primit doua adrese contradictorii de la Comisia de diabet, la interval de doua ore, in legatura cu doua dintre medicamentele pentru care s-a cerut punct de vedere. Intr-una dintre adrese comisia afirma ca nu este oportuna achizitionarea medicamentelor pentru diabet prin procedura de nevoi speciale, iar in cea de-a doua adresa se spunea ca nu este de competenta comisiei.

„Prin urmare voi pune si eu intrebari comisiei: de ce dimineata la ora 10,00 am primit aceasta adresa si peste doua ore alta adresa? Asa cum mi-a dat acordul pentru 17 autorizatii de nevoi speciale. (…) Am spus ca, daca este nevoie, vom da acord pentru autorizatie de nevoi speciale la solicitarea si propunerea comisiei de specialitate pentru ca asa spune legea”, a afirmat Sorina Pintea, citata de Agerpres.

Etichete: medicamente diabet, tratamente boli cronice, medicamente farmacii, alternative terapeutice

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.