Centru pentru pacientii cu boli inflamatorii intestinale, la Timisoara


In Vestul tarii, la Timisoara, se va inaugura un centru dedicat pacientilor cu boli inflamatorii intestinale.

Acest centru are in vedere ingrijirea centrata pe pacient, controlul bolii pe termen lung, optimizarea monitorizarii, cresterea calitatii vietii si reducerea costurilor aferente bolii, potrivit unui comunicat de presa.

Unitatea medicala ar urma sa se adreseze pacientilor cu boli inflamatorii intestinale din zona de vest a Romaniei, in sensul accesului lor gratuit la cel mai bun standard de diagnostic si tratament al bolii, beneficiind de cea mai buna aparatura si cel mai inalt standard de tratament si ingrijire medicala.

Centrul dedicat Pacientilor cu Boli Inflamatorii Intestinale Timisoara va facilita accesul pacientilor care sufera de aceste afectiuni la echipele multidisciplinare, care asigura un tratament personalizat complex, cuprinzand specialisti gastroenterologi, chirurgi, anatomopatologi, ftiziologi, dermatologi, psihologi, reumatologi, dieteticieni, farmacisti, pediatri si asistente specializate, mentioneaza sursa citata.

In Romania, se estimeaza ca sunt aproximativ 15.000 de pacienti diagnosticati cu boala Crohn sau rectocolita ulcero-hemoragica, dintre care peste 2.500 sunt cuprinsi in Registrele Nationale IBD Prospect si EPIROM.

Potrivit sursei mentionate, centrul de la Timisoara va fi cel de-al patrulea de acest gen din tara, dupa cele din Bucuresti, Cluj si Constanta.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

2 de intrebari si raspunsuri

  • Mocanu anca spune:

    Cu se poate face o programare?puteti să îmi dati un nr de telefon?Mulțumesc

  • Hardut Gianina Adriana spune:

    Buna ziua am rectocolita ulcero hemoragica nu lucrezi decnu ssant asigurat intrebarea mea cum pot ajunge la centrul de la Timisoara si cum functioneaza consultatiile multumesc anticipat cu respect

 
Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2019 Edumedical
 

Primeste pe mail recomandari medicale, informatii de ultima ora, stiri si articole.

 

Aboneaza-te!