Cea mai grava afectiune pe care o poate cauza virusul HPV este cancerul de col uterin

Virusul HPV (Human Papiloma Virus) afecteaza, conform statisticilor, 80% dintre persoanele active sexual. Cea mai grava afectiune pe care o poate cauza virusul HPV este cancerul de col uterin, peste 40.000 de cazuri fiind diagnosticate anual in Romania. Aproximativ 60% dintre purtatorii virusului nu prezinta simptome.

Modul de transmitere a virusului HPV

Virusul HPV se poate transmite pe cale sexuala sau prin orice contact genital cu o persoana care are virusul. In acest al doilea caz, prezervativul nu protejeaza totalitatea zonelor expuse.

Virusul se infiltreaza in piele si in mucosae si cel mai grav este ca purtatorii acestui virus nu prezinta simptome.

In acest caz, raspandirea virsului HPV are un risc mai ridicat de vreme ce persoana infectata nu stie ca este purtatorul virusului.

Virusul se poate transmite si de la mama la fat in momentul nasterii.

O persoana este expusa riscului de a se infecta cu virusul HPV din cauza mainilor infectate, a prosoapelor si a hainelor infectate. Inotul intr-o piscina poate fi un factor de risc.

Masuri de preventie  a imbolnavirii cu virusului HPV

  • Inceperea vietii sexuale dupa varsta de 18 ani
  • Limitarea numarului de parteneri sexuali
  • Consult ginecologic anual
  • Respectarea masurilor de igiena
  • Efectuarea testului Papanicolau anual
  • Vaccinarea HPV

Masuri de depistare a virusului

Principala masura de depistare este consultul ginecologic anual preventiv si adresarea catre un medic specialist la prima aparitie a simptomelor.

Sursa: www.comunicatemedicale.ro

Va reamintim ce este virusul HPV:

Human Papilloma Virus (HPV) este un virus extrem de contagios, infectia cu acesta fiind intalnita la peste 80% din persoanele active sexual, macar o data in timpul vietii. Vestea buna este ca acest virus dispare singur, dar trebuie ca sistemul imunitar sa fie este suficient de puternic sa poata lupta impotriva acestuia.

Virusul HPV simptome:

De regula, nu are simptome. Foare rar apar simptome precum sunt existenta unor umflaturi, pete colorate intens, leziuni in zona anusului, a penisului sau a coapselor.

Etichete: virusul hpv simptome, ce este virusul hpv, ce este hpv simptome

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.