Caz de meningita meningococica fulminanta la Liceul Gheorghe Lazar | Cursuri suspendate

Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti a anuntat ca, vineri, cursurile vor fi suspendate la Colegiul National ‘Gheorghe Lazar’ pentru dezinfectie.

„La Colegiul National ‘Gheorghe Lazar’ este un caz confirmat de meningita. DSP a luat hotararea de a suspenda cursurile maine pentru dezinfectare”, scrie in anuntul inspectoratului.

Medicii epidemiologi s-au deplasat joi dimineata la liceu si au inceput o ancheta.

„In aceasta dimineata, DSP Bucuresti a primit o informare cu privire la un caz de meningita meningococica fulminanta la Liceul ‘Gheorghe Lazar’. Imediat, medici din cadrul compartimentului de epidemiologie s-au deplasat la liceu si au inceput ancheta epidemiologica. Au fost luate si primele masuri, respectiv s-a administrat tratament profilactic contactilor si s-au luat exudate faringiene. Urmeaza ca maine sa fie realizata dezinfectia in tot liceul”, transmite si ministerul Sanatatii.

Potrivit Hotnews.ro, eleva de la Liceul Gheorghe Lazar din Bucuresti, diagnosticata cu meningita, a murit joi dupa-amiaza, la Institutul de Boli Infectioase Matei Bals.

Etichete: meningita meningococica, simptome meningita meningococica, vaccin meningococic

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.