Carantina pentru persoanele care sosesc in Romania din sase regiuni ale Spaniei

Comitetul National pentru Situatii de Urgenta (CNSU) a adoptat o hotarare care prevede instituirea masurii de carantina pentru persoanele care sosesc in Romania din 6 regiuni ale Spaniei, fara a fi suspendate zborurile spre si dinspre Romania.

Este vorba despre regiunile Aragon, Cataluna, Comunidad de Madrid, Insulele Baleare, Tara Bascilor, Navarra.

Situatia centralizata de Centrul European de Prevenire si Control al Bolilor, arata ca in Spania, rata cumulata de incidenta a cazurilor noi de imbolnavire din ultimele 14 zile raportata la 100.000 de locuitori se situeaza la valoarea de 115,7 – superioara valorii inregistrate pe teritoriul Romaniei (89,0).

Potivit CNSU, pentru Regatul Spaniei, masura carantinarii se aplica doar pentru regiunile in care rata cumulata de incidenta a cazurilor noi de imbolnavire din ultimele 14 zile raportata la 100.000 de locuitori este mai mare decat cea inregistrata in Romania.

Etichete: carantina coronavirus, masuri carantina persoane care sosesc din spania, regiuni spania carantina

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2023 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.