Campanie privind importanta alaptarii la san

In judetul Teleorman se desfasoara o campanie de informare privind importanta alaptarii la san in perioada 1-7 august, initiata de Directiei de Sanatate Publica (DSP) din judet cu ocazia saptamanii mondiale a alimentatiei la san.

In cadrul campaniei, asistentii medicali comunitari, cu sprijinul reprezentantilor DSP, distribuie pliante in comunitatile din mediul urban si rural si prezinta beneficiile alimentatiei la san pentru copii si mame deopotriva, relateaza Agerpres.

Conform unui studiu desfasurat in 2016 de Institutul pentru Ocrotirea Mamei si Copilului, in parteneriat cu Ministerul Sanatatii si UNICEF, in Romania, rata alaptarii exclusive a fost de 12,6%, printre cele mai mici din Europa, iar datele analizate in dinamica indica o scadere a ratei alaptarii exclusive in ultimii ani, a adaugat sursa citata.

Saptamana Mondiala a Alimentatiei la San este celebrata in fiecare an, in perioada 1-7 august.

Etichete: alaptare la san, beneficii alaptare la san, ziua mondiala a alimentatiei la san

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.