Bucuresti: Au inceput testarile gratuite pentru detectarea de anticorpi Covid-19

S-a dat startul celui de-al doilea program de testare a populatiei, in Bucuresti, program menit sa stabileasca gradul de imunizare in ceea ce priveste infectia cu noul coronavirus.

Acest al doilea proiect presupune testarea a 10.500 de bucuresteni pentru determinarea anticorpilor Covid-19.

„Cu totii vom afla cum a circulat virusul in cea mai mare comunitate din tara si care este gradul de imunizare pe cale naturala a populatiei din Capitala Romaniei. La Arena Nationala, in zona VIP s-au organizat sase zone de testare, care vor avea cate cinci zone propriu-zise, cu cadre medicale de la ASSMB, fiecare zona fiind corespunzatoare persoanelor selectate in esantion, pentru fiecare sector in parte. Incepand de azi, persoanele selectate vor primi scrisorile din partea Primariei Capitalei si celor sase primarii de sector. Fiecare persoana va putea sa accepte sau nu testarea. Ea nu este obligatorie, dar credem ca este necesara. In primul rand, nu este invaziva, nu este dureroasa. Este vorba de o simpla picatura de sange din buricul degetului”, a spus primarul Gabrila Firea, citata de Agerpres.

Rezultatele testelor vor fi transmise autoritatilor nationale, iar persoanele selectate pentru a face parte din esantionul reprezentativ, potrivit indicatiilor specialistilor de la Institutul National de Sanatate Publica, vor fi informate prin intermediul unei scrisori.

Programul va fi de luni pana duminica, inclusiv, de la opt dimineata pana la opt seara, cu respectarea distantei fizice, si sociale.

Reamintim ca pe langa aceasta initiativa, Primaria Capitalei a lansat, la finalul saptamanii trecute, si campania „Testam pentru Bucuresti”, in cadrul careia 11.000 de bucuresteni vor beneficia de o testare gratuita de tip Real Time PCR, pentru a afla daca sunt infectate cu noul coronavirus.

Etichete: testare gratuita bucuresti, teste covid-19, teste anticorpi covid-19

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.