Coronavirus | Incep inscrierile pentru testarea gratuita a bucurestenilor

Primaria Capitalei lanseaza, vineri, 22 mai, platforma online unde se pot inscrie voluntar 11.000 de bucuresteni pentru a fi testati gratuit pentru infectia cu noul coronavirus.

Primarul general, Gabriela Firea, a precizat, intr-o postare pe Facebook, ca saptamana viitoare va incepe si celalalt proiect anuntat si care vizeaza realizarea testelor de anticorpi pentru COVID-19 pentru 10.500 de bucuresteni.

„Incepe marea testare in Capitala! Primaria Capitalei lanseaza vineri, 22 mai, la ora 13,00, platforma online www.testampentrubucuresti.assmb.ro, unde se pot inscrie voluntar 11.000 de bucuresteni, pentru a fi testati gratuit in vederea depistarii infectiei cu noul coronavirus. Platforma este parte a proiectului ‘Testam pentru Bucuresti’ – prima initiativa a unei autoritati locale din Romania care asigura testarea cu aparate Real Time PCR pe scara larga a persoanelor asimptomatice”, a precizat primarul general al Capitalei.

Testarea se va realiza in mod gratuit, primaria urmand sa deconteze suma de 200 de lei/persoana direct catre laboratoarele de stat si private.

Testarea se face cu aparate Real Time PCR, pe baza probelor luate prin exudat nazo-faringian. Pe platforma online se pot inscrie bucurestenii asimptomatici, care doresc sa participe la proiect pe baza de voluntariat.

Fiecare participant inscris va primi un numar de inregistrare si un e-mail de confirmare, urmand sa fie contactat pentru programare si testarea propriu-zisa.

Administratia Spitalelor si Serviciilor Medicale a incheiat parteneriate cu spitale de stat si clinici private care au dorit sa intre in acest proiect si care detin aparate de testare PCR acreditate.

Etichete: testare gratuita coronavirus, testare covid-19, testare bucuresti

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2023 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.