Bucurestenii primesc stimulente financiare pentru nou-nascuti

In atentia parintilor, viitori beneficiari ai stimulentului financiar pentru nou-nascuti! Primaria Municipiului Bucuresti acorda un stimulent financiar pentru nou-nascuti in cuantum de 2.500 lei net pentru fiecare nou-nascut.

Beneficiarii stimulentului financiar pentru nou-nascuti:

Parintii/parintele copilului/copiilor nou-nascuti, cu domiciliul sau resedinta pe raza administrativ-teritoriala a municipiului Bucuresti de cel putin 6 luni la momentul depunerii cererii, ai caror copii s-au nascut intr-o maternitate din cadrul unitatilor sanitare cu paturi, publice sau private, de la nivelul municipiului Bucuresti, care nu inregistreaza datorii fata de bugetul local.

Conditii de acordare:

– Stimulentul financiar se acorda o singura data, pentru fiecare nou-nascut, pe baza de cerere.

– Termenul de depunere a dosarului este de 1 (o) luna de la data nasterii copilului. Nu este admisa nicio intarziere fata de acest termen, indiferent de motivatie.

– Cel putin un parinte are domiciliul stabil sau viza de resedinta in municipiul Bucuresti cu cel putin 6 (sase) luni inainte de depunerea cererii (atat domiciliul cat si viza de resedinta trebuie sa fie de minim 6 luni la date depunerii cererii).

– Nasterea s-a inregistrat intr-o maternitate din cadrul unitatilor sanitare, publice sau private, cu paturi de la nivelul municipiului Bucuresti. Nu este admisa nicio derogare de la aceasta conditie, indiferent de motivatie.

– Stimulentul financiar nu se acorda beneficiarilor care au datorii neesalonate catre bugetul local. In acest caz, solicitantul va depune la dosar Certificatul de atestare fiscala pentru persoane fizice, eliberat de Directia de Impozite si Taxe Locale. Certificatul fiscal trebuie sa fie pe zero.

– La depunerea dosarului, beneficiarul este obligat sa prezinte actul de identitate si certificatul de nastere al copilului, ambele in original.

– Dosarul cu actele doveditoare este acceptat numai daca este complet.

– Daca dosarul este depus in doua sau trei locatii, toate cererile vor fi respinse.
Stimulentul financiar pentru nou-nascut va fi virat in contul beneficiarului la finalul lunii urmatoare depunerii cererii

Locatiile in care se pot depune dosarele si actele necesare, AICI.

Etichete: nou-nascut, bani pentru parinti, beneficii nastere, bani primaria bucuresti

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.