Blue Monday – Cea mai deprimanta zi din an

V-ati trezit indispusi si pe parcursul zilei ati simtit ca nu aveti chef de nimic? Azi se marcheaza, la nivel mondial, Blue Monday, cea mai deprimanta zi din an.

Blue Monday a fost stabilita in urma cu 16 ani, iar in prezent reprezinta un bun prilej de a reflecta asupra uneia dintre cele mai pregnante boli ale acestui secol: depresia.

Explicatiile specialistilor vizavi de indispozitia acestei perioade sunt legate de nivelurile scazute de vitamina D din organism din cauza expunerii limitate la razele soarelui, oboseala dupa sarbatorile de iarna precum si problemele financiare, plus gandul ca vacantele sunt departe.

De altfel, un motiv in plus este si faptul ca cei mai multi oameni sunt, de regula, indispusi in zilele de luni.

In Romania, statisticile arata ca unul din zece adulti sufera de depresie. Organizatia Mondiala a Sanatatii a tras un semnal de alarma in repetate randuri despre aceasta boala, considerata de multi experti o maladie mondiala.

Etichete: depresie, blue monday, depresia de luni

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.