Blue Monday, cea mai deprimanta zi din an | Cum a aparut acest concept

Luni, 16 ianuarie 2023, este Blue Monday, considerata cea mai deprimanta zi din an. Blue Monday este numele dat zilei de luni din a treia saptamana a lunii ianuarie.

Conceptul Blue Monday a luat nastere in anul 2005 intr-un comunicat de presa al companiei britanice de turism Sky Travel, in cadrul unei actiuni de PR. Psihologul Cliff Arnall indica, printr-o formula, a treia zi din ianuarie ca fiind cea mai deprimanta din an.

Bineinteles, formula lui Arnall lua in calcul mai multi factori, printre care: vremea din aceasta perioada a anului, perioada de dupa Craciun, nivelul de indatorare economica sau nivelul de motivatie mai scazut.

Totusi, si in prezent, aceasta teorie naste inca numeroase dezbateri, pentru ca unii experti o considera pseudostiinta. Stiinta din spatele formulei este pusa la indoiala, una dintre motivatii fiind aceea ca ar putea banaliza depresia.

Cu toate acestea, utilizarea termenului Blue Monday a fost preluat de toata lumea, inclusiv in Romania, unde are si o platforma speciala.

“Blue Monday este o platforma care reuneste psihoterapeuti cu persoane care au nevoie de asistenta psihologica si psiho-emotionala prin intermediul unor campanii concrete de durata predictibila, pe diferite teme date. Intre 16 si 22 ianuarie 2023, campania ajunge la editia cu numarul 5.”, potrivit site-ului dedicat.

Etichete: blue monday, cea mai deprimanta zi din an, depresia

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2023 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.