Bani pentru aparatura medicala la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Oradea

Ministerul Sanatatii a aprobat suma de 16 milioane de lei pentru achizitionarea de aparatura medicala la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta (SCJU) din Oradea, potrivit ministrului Sorina Pintea.

„Am fost la Spitalul Judetean, pentru a vedea cum decurg lucrarile si am anuntat conducerea spitalului ca acea comisie de evaluare, constituita din ordinul ministrului, a aprobat pentru Spitalul Judetean de Urgenta suma de 16 milioane de lei, pentru aparatura medicala. De asemenea, s-au mai alocat bani si pentru Spitalul municipal si pentru cele din judet – Salonta, Stei, Beius, Baile Felix, Marghita. Sume considerabile. Consistente. In plus am avut o discutie cu managerul spitalului si vom suplimenta aceste fonduri pentru aparatura medicala in judetul Bihor, daca exista justificare foarte clara a nevoii de servicii medicale pentru care se achizitioneaza echipamente. Acestea sunt vestile bune pe care le-am adus astazi aici”, a declarat, ministrul Sorina Pintea pentru Agerpres.

Cele 16 milioane de lei sunt necesare pentru achizitionarea diverselor dotari la Spitalul Judetean, intre care echipamente pentru blocul operator, un CT performant de 180 slice-uri si ecografe.

Potrivit sursei citate, Spitalul Municipal din Oradea va primi o alta suma necesara celui de-al doilea accelerator de particule pentru radioterapie al Centrului Oncologic.

Etichete: Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Oradea, aparatura medicala, CT, radioterapie oradea

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.