Au fost confirmate primele cazuri de gripa din acest sezon

 

Au fost confirmate primele cazuri de gripa cu virusul AH3 si virus de tip B din sezonul 2019 – 2020.

„In saptamana 30 septembrie – 6 octombrie 2019 au fost raportate la nivel national 17 cazuri de gripa clinica comparativ cu 5 cazuri inregistrate in saptamana 40/2018. S-au inregistrat 5 cazuri confirmate de gripa (4 cazuri cu virus gripal AH3, in municipiul Bucuresti si 1 caz cu virus tip B, in judetul Iasi), morbiditatea prin infectii respiratorii acute incadrandu-se in intervalul asteptat in aceasta saptamana”, scrie intr-o informare a Centrului National de Supraveghere si Control din cadrul Institutului National de Sanatate Publica.

De asemenea, un alt caz de gripa a fost diagnosticat ulterior la femeie in varsta de 72 de ani din zona municipiului Piatra-Neamt.

Potrivit sursei citate, la nivel national numarul total de cazuri de infectii respiratorii acute a fost de 69.899, comparabil cu cel inregistrat in aceeasi saptamana a anului trecut (70.914).

Pana la data de 6 octombrie au fost vaccinate antigripal 29.945 persoane din grupele la risc, cu vaccinul distribuit de Ministerul Sanatatii.

Gripa sau raceala?

Raceala si gripa au multe simptome asemanatoare desi sunt afectiuni complet diferite. De cele mai multe ori, tusea, stranutul sau durerile de gat nu pot arata daca este vorba despre o raceala banala sau o gripa.

De regula, atat raceala cat si gripa sunt afectiuni care, daca sunt tratate corect, se vindeca fara complicatii, insa atunci cand nu se administreaza tratamentul potrivit sau cand imunitatea organismului este scazuta se pot agrava, dand nastere unor probleme grave de sanatate.  Sunt anumite simptome care le diferentiaza si pe care este bine sa le cunosti pentru a actiona corect.

Cum se diferentiaza raceala de gripa VEZI AICI.

Etichete: gripa, simptome gripa, vaccinare antigripala, infectii respiratorii

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.