Atentie la capuse!

capusaMedicii atrag din nou atentia asupra riscului pe care il implica muscaturile de capuse. Directia de Sanatate Publica Bihorprecizeaza ca in 2015 au fost inregistrate cu 40% mai multe cazuri fata de anul precedent.

Conform datelor comunicate de Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Oradea, in anul anul 2015, 437 de persoane au fost muscate de capuse si au solicitat ajutor medical.

„Cel mai bun mod de a va proteja impotriva bolilor provocate de capuse este sa va feriti de contactul cu acestea atunci cand iesiti in aer liber, la iarba verde. Pentru aceasta, este bine sa va acoperiti pielea, mai ales picioarele, cu haine de culoare deschisa, daca aveti parul lung tineti-l strans sau acoperit. Daca s-au gasit cumva capuse atasate pe tegumente, ele se pot fixa fara le simtim, este indicat ca acestea sa fie scoase la un serviciu medical”, a declarat dr. Daniela Rahota, director executiv DSP Bihor, citata de Agerpres.

La inceputul lunii aprilie, Directia de Sanatate Publica Sibiu  a lanseaza o alerta epidemiologica pentru boala Lyme, numita si borelioza, cauzata de muscaturile de capuse.

Citeste si Alerta din cauza bolii Lyme

Citeste si Boli cauzate de muscatura de capusa

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.