Atentie la Ambrozia! Poate cauza alergii severe

Societatea Romana de Alergologie si Imunologie Clinica a lansat campania „Atentie la Ambrozia!”, prin care atrage atentia asupra problemelor de sanatate provocate de aceasta planta.

Prin campania „Atentie la Ambrozia”, specialistii alergologi atrag atentia asupra raspandirii acestei buruieni aparent inofensive, dar care in perioada de polenizare poate provoca alergii severe. Cu alte cuvinte ambrozia planta este daunatoare, periculoasa dand nastere unor alergii severe. 

„Vegetatia urbana ne poate imbolnavi. 100 de milioane de europeni sufera de rinita alergica. Ambrozia, o buruiana aparent inofensiva, poate provoca alergii severe in perioada in care polenizeaza”, se transmite in mesajul campaniei.

De asemenea, Societatea Romana de Alergologie si Imunologie Clinica (SRAIC) spune ca a informat Primaria Capitalei despre problema de mediu si sanatate pe care o reprezinta planta Ambrosia Artemisiifolia (numita popular iarba parloagelor) pentru populatia Bucurestiului.

„Ambrozia este o planta salbatica invaziva care s-a extins rapid in ultimii ani, fiind raspandita in toate cartierele Capitalei si in localitatile limitrofe. Aceasta produce un polen intens alergizant, care determina diferite forme de alergii respiratorii, unele cazuri fiind severe. Deoarece numarul pacientilor cu alergii induse de Ambrosia a crescut in ultimii ani in toata tara, iar in unele judete s-au luat deja masuri de prevenire, va rugam sa ne sprijiniti in declansarea unei campanii de combatere a acestei buruieni prin urmatoarele masuri:  identificarea cartierelor din Bucuresti unde este multa Ambrosia si aplicarea unor masuri sustinute de eradicare, cu consultarea specialistilor biologi si alergologi, sustinerea adoptarii unor reglementari locale si masuri legislative prin care proprietarii de terenuri neamenajate sa fie obligati sa le curete si sustinerea unor campanii de informare si avertizare a populatiei”, se arata in scrisoarea transmisa Primariei Capitalei de catre Societatea Romana de Alergologie si Imunologie Clinica, potrivit news.ro.

Alergie ambrozie simptome:

Simptomele alergiei la ambrozie:  stranut, tuse, lacrimare: „Cand stranuti, iti curge nasul, te mananca ochii, lacrimezi , tusesti, aceasta ar putea fi cauzate de polenul de ambrozie. Cei care prezinta aceste simptome sa consulte un alergolog si sa ii urmeze sfatul”, mai transmit specialistii.

Tratament alergie ambrozie:

Tratamentul va fi stabilit numai de medicul specialist alergolog dupa ce este consultat pacientul. Medicii atentioneaza ca alergia la ambrozie nu este o raceala simpla, o banala viroza. Ea trebuie tratata de specialist, in caz contrar apar complicatii severe. Medicul poate prescrie antihistaminice, corticosteroizi locali, decongestionante locale. 

Etichete: tratament ambrozie, ambrozie planta, alergie ambrozie

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.