Arafat: Nu respectam regulile, s-ar putea sa ne trezim ca nu sunt ultimele doua saptamani

Raed Arafat, seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta (DSU), spune ca a observat ca pentru unii a inceput deja relaxarea. El a precizat ca dupa doua saptamani s-ar putea sa se impuna si alte restrictii in cazul in care apare un numar exploziv de cazuri.

“Pentru unii se pare ca relaxarea deja a inceput. Si deja a inceput intr-un fel fara absolut nicio limita, adica circulatia este aproape la fel ca inainte (…). Nu stiu cum se comporta oamenii la tara, tot auzim ca acolo si mai putin se respecta regulile. Am trecut prin niste sate in care oamenii aveau masca pe fata. Adica, unii asculta si inteleg situatia, dar sunt unii care nu inteleg. Ce spunem noi acum? Noi spunem urmatorul lucru: da, din 15 mai incercam sa incepem relaxarea, gradual, cu adaptarea”, a afirmat Arafat, la postul Antena 3, citat si de Agerpres.

El a mai spus ca daca in urmatoarea perioada nu se respecta masurile de izolare si se ajunge sa explodeze numarul noilor cazuri de imbolnavire, atunci s-ar putea impune noi restrictii.

“In acest moment trebuie sa respectam regulile pe care le avem pentru ultimele doua saptamani si speram sa fie ultimele. Nu respectam regulile, s-ar putea sa ne trezim ca nu sunt ultimele doua saptamani. S-ar putea sa impuna si alte restrictii, daca noi ne trezim cu un numar exploziv de cazuri si terapiile intensive blocate si cu batranii afectati”, a spus Raed Arafat.

Totodata, el mai precizat ca unele activitati nu se mai pot relua in forma cunoscuta pana acum, ci cu adaptari la noua situatie.

Etichete: relaxare masuri izolare, preventie coronavirus, epidemie coronavirus romania, raed arafat

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.