Aproape 100 de cazuri de intepaturi de capuse inregistrate la spitalele din Olt

De la inceputul lunii aprilie si pana in prezent, aproape 100 de persoane s-au prezentat la unitatile medicale din judetul Olt din cauza intepaturilor de capuse.

Cele mai multe cazuri de intepaturi de capuse s-au inregistrat in luna mai.

„In perioada 1 aprilie – 28 mai 2019, situatia cazurilor de intepaturi de capuse arata ca la Spitalul Judetean de Urgenta Slatina s-au prezentat 24 de persoane in luna aprilie si 40 de persoane in luna mai, iar la spitalul Municipal Caracal s-au prezentat 9 persoane in aprilie si 26 de persoane in luna mai”, scrie intr-un comunicat remis de DSP Olt.

Pana acum, nu au fost inregistrate cazuri de borelioza, o boala infectioasa produsa prin intepatura de capuse. DSP Olt recomanda prezentarea la medic in cazul in care se constata prezenta unei capuse fixata pe piele.

Etichete: intepaturi de capuse, boli capuse, cum se scoate o capusa

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.