Al doilea caz de vindecare completa a unui pacient cu HIV-SIDA

A doua persoana din lume a prezentat o remisiune de durata a virusului HIV-1, cel care produce SIDA, dupa intreruperea tratamentului si este probabil vindecata, urmeaza sa anunte marti o echipa de cercetatori in cadrul unei conferinte medicale, relateaza AFP, DPA si Reuters.

La zece ani dupa confirmarea primului caz al unui pacient cu HIV care a intrat in remisiune, un al doilea caz, cunoscut sub numele de „pacientul din Londra”, nu a mai prezentat niciun semn de infectie cu acest virus de peste 19 luni, au afirmat cercetatorii in revista Nature, citati si Agerpres.

Ambii pacienti au suferit transplanturi de maduva osoasa pentru a trata cancere de sange, primind celule stem de la donatori cu o mutatie genetica rara ce impiedica instalarea virusului HIV.

„Ajungand la o remisiune in cazul celui de-al doilea pacient prin utilizarea unei abordari similare am demonstrat ca ‘pacientul din Berlin’ nu a fost o anomalie”, a declarat cercetatorul principal Ravindra Gupta, profesor la Universitatea din Cambridge, referindu-se la primul caz din lume de remisiune la un pacient cu HIV.

Milioane de persoane infectate cu HIV din intreaga lume tin sub control boala cu ajutorul unei terapii antiretrovirale (ARV), insa acest tratament nu conduce la disparitia virusului. „In prezent, singura modalitate de a trata HIV este administrarea de medicamente care contin virusul si pe care oamenii trebuie sa le ia toata viata. Aceasta reprezinta o provocare in tarile in curs de dezvoltare”, in care milioane de oameni nu au acces la un tratament adecvat „, a precizat Gupta, potrivit surselor citate.

Aproape 37 de milioane de persoane din intreaga lume traiesc cu HIV, insa numai 59% dintre acestia beneficiaza de tratamente antiretrovirale, mai relateaza Agerpres.

Etichete: hiv-sida, tratament hiv, semne hiv sida, test hiv,

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.