Conducerea CMR isi exprima ingrijorarea in legatura cu epidemia de rujeola

CMRSi Colegiul Medicilor din Romania (CMR) a luat act de anuntul facut de Ministerul Sanatatii privind epidemia de rujeola si si-a expimat ingrijorarea fata de scaderea vaccinarii in Romania.

„Suntem ingrijorati de situatia care a dus la declararea epidemiei de rujeola in Romania, de catre Ministerul Sanatatii. Cresterea de aproape o suta de ori a numarului de cazuri de rujeola in 2016, fata de 2015, adica de la 7 cazuri in tot anul 2015, la 675 de cazuri confirmate in 23 de judete si trei decese, in primele opt luni din 2016, este un motiv de mare ingrijorare pentru noi, Colegiul Medicilor din Romania”, a declarat dr. Gheorghe Borcean, presedintele CMR,  potrivit News.ro.

Conducerea Colegiul Medicilor din Romania condamna orice atitudine ostila vaccinarii, precizand ca numai prin imunizare pot fi prevenite boli infectioase grave.

„Vaccinarea este singurul act foarte important de profilaxie. Prin vaccinare au fost eradicate boli grave. Unii parinti sunt reticenti la vaccinare, dar, cu argumente stiintifice, ar putea fi convinsi de beneficiile vaccinarii. Din pacate, mai sunt oameni vocali care reusesc sa convinga parintii cu argumente nestiintifice si nerealiste. Sfatul nostru, al Colegiului Medicilor din Romania, este acela ca parintii sa colaboreze cu medicii de familie si sa aiba incredere in recomandarile acestora in beneficiul sanatatii si chiar vietii copiilor lor”, a mai adaugat Borcean pentru sursa mentionata.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.