Se reia vaccinarea copiilor impotriva tuberculozei

vaccinare-hepatita-bLunile iulie si august au fost luni dificile pentru sute de familii din tara care si-au luat bebelusii de la maternitati fara sa fi fost vaccinati impotriva hepatitei B si a tuberculozei din cauza lipsei vaccinurilor. Directia de Sanatate Publica (DSP) Iasi a anuntat ca vaccinurile impotriva tuberculizei au fost distribuite maternitatilor din judet. Vaccinul impotriva hepatitei B inca lipseste din maternitati.

Copiii care nu au primit vaccin in maternitate vor fi vaccinati

Dr. Luca Elena, sefa serviciului de supraveghere si control al bolilor transmisibile din cadrul DSP, citata de ziaruldeiasi.ro, a precizat ca au fost distribuite mai multe doze de vaccin impotriva tuberculozei pentru ca bebelusii nevaccinati sa fie imunizati.

Parintii trebuie sa mearga la medicul de familie

Parintii ai caror copii nu au fost imunizati, trebuie sa se prezinte la medicul de familie pentru un consult.

Inainte de a fi imunizat, parintii trebuie sa obtina de la medicul de familie o adeverinta din care sa rezulte ca bebelusul e clinic sanatos.

Vaccinul impotriva hepatitei B inca lipseste din maternitati

Lipsa vaccinului impotriva hepatitei B a pus in pericol sanatatea a sute de bebelusi care au fost luati din maternitati fara a fi imunizati.
Riscul este si mai mare pentru copiiii in familiile carora exista persoane bolnave de hepatita B.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.