Copiii cu varste intre 12 si 15 ani se pot vaccina anti-Covid | Platforma informatica permite programarea

Platforma de programare pentru vaccinarea anti-Covid a fost a fost optimizata si permite programarea copiilor cu varste peste 12 ani, prin contul parintilor. Astfel, grupa de varsta 12-15 ani se poate vaccina, incepand de miercuri.

Potrivit unui anunt al autoritatilor, schema de vaccinare si modalitatile de programare sunt la fel ca si in cazul adultilor.

Pentru vaccinarea copiilor cu varsta de 12 ani si peste este obligatorie acordarea consimtamantului informat de catre parinti sau de catre tutorele legal.

Vaccinul autorizat pentru grupa de varsta 12-15 ani este Comirnaty produs de BioNTech Pfizer.

Potrivit autoritatilor din domeniu, datele care reies din studiile efectuate arata un profil de siguranta si o tolerabilitate foarte bune, iar eficacitatea a fost maximala. In grupul copiilor care au fost vaccinati nu s-au inregistrat cazuri de COVID-19, comparativ cu lotul copiilor nevaccinati.

Etichete: vaccinare anti-covid copii, vaccinare anti-covid adolecenti, programare copii vaccinare

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.