Se ia in calcul schimbarea modalitatii de programare pentru centrele de vaccinare din mediul rural

Presedintele Comitetului national de coordonare a activitatilor privind vaccinarea impotriva SARS-CoV-2, Valeriu Gheorghita, spune ca se ia in calcul schimbarea modalitatii de programare ‘cel putin’ pentru centrele de imunizare din mediul rural.

“Pentru persoanele respective, care nu cred ca sunt foarte putine, tinand cont ca vorbim de circa 50% din populatia Romaniei care traieste in mediul rural, trebuie sa gasim alte metode pentru a ajunge sa se vaccineze si anume prin intermediul medicilor de familie, prin intermediul centrelor mobile de vaccinare si prin cresterea accesului la vaccinare in centrele deja fixe. Ne gandim din ce in ce mai mult la schimbarea modalitatii de programare cel putin pentru centrele care sunt in mediul rural si anume sa existe chiar posibilitatea de adresare directa la centrul de vaccinare sau printr-o anuntare prin intermediul telefonului. Sa se sune, sa iti faci o programare in centrul respectiv, dar care sa fie mult mai usor si sa nu fie conditionata. Sa sune, pur si simplu, direct la centrul de vaccinare, isi stabileste ziua in care poate sa se prezinte si sa se prezinte la centrul de vaccinare. Pentru ca, intr-adevar, platforma ne ajuta foarte mult si colegii de la STS au muncit extrem de mult in toata aceasta perioada si sub presiunea timpului intotdeauna, insa cred ca pentru o buna parte din locuitorii din mediul rural, mai ales cei varstnici, cei vulnerabili aceasta platforma nu este usor accesibila”, a explicat medicul la Digi FM, citat si de Agerpres.

Totodata, el a mai adaugat ca este de asteptat o crestere a ritmului de vaccinare.

Etichete: modalitati de programare vaccinare, programare vaccinare mediul rural,

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.