Astmul si anafilaxia ar putea fi combatute cu un tratament realizat dintr-o proteina

Cercetatorii de la Universitatea Nationala din Australia (ANU) au descoperit o proteina care ar putea combate astmul si anafilaxia, relateaza agentiile Xinhua si Agerpres.

Intr-un studiu publicat in revista Cell, echipa de cercetatori a dezvaluit ca descoperirea ar putea oferi solutia pentru impiedicarea organismului uman sa dezvolte alergii, boli autoimune si astm.

Proteina, numita neuritina, determina un proces in sistemul imunitar care declanseaza un mecanism natural de aparare impotriva reactiilor alergice.

Dupa cinci ani de studiu al sistemului imunitar, echipa de oameni de stiinta a descoperit ca neuritina impiedica organismul sa produca imunoglobulina E (IgE) in exces, un anticorp ce provoaca reactii alergice prin eliberarea de histamine.

„Am descoperit ca neuritina previne formarea excesiva de IgE, care este de obicei asociata cu unele forme comune de alergie si intolerante alimentare. Am demonstrat ca este unul dintre mecanismele propriii sistemului nostru imunitar de prevenire a autoimunitatii si alergiei, iar acum avem dovada, putem sa continuam sa valorificam acest lucru pentru tratament”, a declarat joi coautoarea studiului, Carola Vinuesa, dupa cum mai relateaza Agerpres.

Oamenii de stiinta sunt optimisti ca aceste constatari pot sta la baza unor noi tratamente pentru alergii, astm si boli autoimune, multe dintre care sunt cauzate sau exacerbate de anticorpi.

„Acesta ar putea fi mai mult decat un nou medicament; ar putea fi o abordare complet noua pentru tratarea alergiilor si a bolilor autoimune”, a mai spus Vinuesa.

Etichete: alergii, tratament alergii, tratament anafilaxia, astmul

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.