Cand ar putea incepe vaccinarea pacientilor cronici si a populatiei generale impotriva maladiei Covid-19?

Vaccinarea impotriva maladiei Covid-19 a persoanele cu afectiuni cronice ar putea incepe in a doua parte a lunii ianuarie.

Etapa a treia, in care se va trece la vaccinarea populatiei generale, ar putea demara din luna aprilie, potrivit medicului militar Valeriu Gheorghita.

„In ceea ce priveste etapa a treia de vaccinare, estimam ca la inceputul lunii aprilie. Este un termen realist, pe care il putem lua in calcul, insa trebuie sa intelegem ca folosim acest termen de estimare pentru ca momentul de inceput al vaccinarii pentru aceasta categorie practic este influentat de ritmul de livrare a dozelor de vaccin si de capacitatea de vaccinare. In momentul de fata, pentru etapa unu sunt prevazute 376 de centre de vaccinare pentru lucratorii din sistemul medical si social. In 251 de centre astazi se vaccineaza”, a declarat Dr. Valeriu Gheorghita, potrivit Agerpres.

Potrivit presedintele Comitetului national de coordonare a activitatilor privind vaccinarea, etapa a doua va demara dupa data de 15 ianuarie, cu persoanele care sunt internate in centrele medico-sociale.

“In ceea ce priveste dimensiunea persoanelor din etapa a doua de vaccinare – vorbim de aproximativ 4 milioane de persoane cu varsta peste 60 de ani si persoane cu boli cronice”, a mai adaugat dr. Valeriu Gheorghita.

Etichete: vaccinare anti-covid pacienti cronici, vaccinare anti-covid populatie generala

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.