Focar de rujeola in Botosani


Autoritatile sanitare au anuntat aparitia unui focar de rujeola in municipiul Botosani, dupa ce, in ultimele zile, zece persoane care au contactat acest virus au necesitat spitalizare.

Cei mai multi dintre bolnavi locuiesc in cartierul Parcul Tineretului din municipiul resedinta de judet.

„Avand in vedere ca am avut zece cazuri in cateva zile demonstreaza ca evolutia este foarte rapida si faptul ca avem adulti demonstreaza ca oricine poate face rujeola si poate fi contagios pentru cel de langa el”, a declarat epidemiologul sef Irina Alecu, de la Directia de Sanatate Publica Botosani, potrivit Agerpres.

Asistentii Directiei de Sanatate Publica si mediatorii sanitari s-au deplasat in zona cu cu probleme unde e fac un triaj epidemiologic.

Autoritatile sanitare atrag atentia populatiei sa se vaccineze antirujeolic.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.