Rujeola: Acces interzis pe sectiile de Pediatrie si Infectioase ale Spitalului din Miercurea Ciuc

Accesul vizitatorilor in sectiile Pediatrie si Boli Infectioase ale Spitalului Judetean de Urgenta din Miercurea Ciuc a fost interzis, dupa ce s-a inmultit numarul cazurilor de rujeola.

Potrivit conducerii Spitalului Judetean de Urgenta din Miercurea Ciuc, masura vizeaza interzicerea totala a accesului vizitatorilor, inclusiv a apartinatorilor pacientilor, pentru „a evita contaminarea si a altor potentiali pacienti”.

Intrebat pana cand va fi mentinuta aceasta masura, managerul unitatii, dr. Demeter Ferenc,  a precizat ca accesul in cele doua sectii va fi interzis „pana cand epidemia, care pare ca se declanseaza si la noi, va da semne de declin”.

Conform Agerpres, fefa Directiei de Sanatate Publica (DSP) Harghita, dr. Tar Gyongyi, a informat luni, in sedinta Colegiului Prefectural, ca s-au inregistrat cinci cazuri noi, la copii nevaccinati, care sunt contacti ai familiei unde s-au inregistrat ultimele imbolnaviri.

Potrivit sursei citate, unul dintre copii a fost transferat la Institutul de Boli Infectioase Matei Bals din Bucuresti, intrucat se afla intr-o stare mai grava, ceilalti fiind tratati la sectia de Boli Infectioase.

Dr. Tar a precizat ca facut o vaccinare in focar, cu doze de vaccin recuperate de la medicii de familie, intrucat DSP nu mai dispune de vaccin, astfel incat sa se incerce „limitarea extinderii focarului, atat cat e posibil”, mai scrie Agerpres.

In judetul Harghita s-a mai inregistrat un focar de rujeola in luna ianuarie, cand au fost diagnosticate 11 cazuri, la copii nevaccinati sau vaccinati incomplet.

Intreaba medicul online daca ai intrebari despre vaccinare, AICI.

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.