60% din tinerii cu HIV/SIDA nu stiu ca au boala

adolescenti-cu-hivAproximativ 60% dintre tinerii cu varsta intre 13 si 24 de ani din Statele Unite care s-au infectat cu virusul HIV nu stiu ca au boala, conform statisticilor Centers for Disease Control and Prevention (CDC). Specialistii atrag atentia asupra importantei testarii tinerilor pentru a depista din timp infectia cu HIV. In acest sens, CDC a declarat ziua de 27 iunie 2014, Zi nationala a testarii HIV/SIDA.

7% dintre persoanele cu HIV/SIDA sunt tineri

Statisticile CDC atrag atentia asupra numarului mare de tineri care se confrunta cu aceasta afectiune. Astfel 7% din cele peste un milion de persoane din Statele Unite care au HIV/SIDA sunt tineri.

1 din 4 cazuri de HIV/SIDA este inregistrat la un tanar

Tinerii cu varsta intre 15 si 24 de ani sunt foarte vulnerabili infectarii cu HIV/SIDA. In 2010, 12.000 de noi cazuri de HIV/SIDA au fost inregistrate in SUA la tineri cu aceasta varsta.

83% din noile cazuri HIV/SIDA au fost diagnosticate la barbati

Specialistii atrag atentia ca barbatii au un risc mult mai mare de infectie cu virusul HIV. Cele mai multe cazuri au fost inregistrate in urma contactului sexual neprotejat intre persoane de acelasi sex.

40% dintre tinerii activi sexual nu au folosit prezervativul ca masura de protectie.

Educatia in scoli este foarte importanta pentru reducerea infectarii cu HIV/SIDA

Chiar daca in SUA 12.000 de tineri s-au imbolnavit de HIV/SIDA intr-un singur an, 84% dintre tineri au precizat ca nu li s-a vorbit la scoala despre riscurile sau masurile de protectie pentru aceasta afectiune.

Doar 13% dintre elevi au fost testati pentru depistarea infectiei cu virusul HIV.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.