5 activitati esentiale pentru a avea un copil inteligent

copil-inteligentParintii care fac impreuna cu copiii lor multe activitati in aer liber si acasa ii ajuta pe acestia sa dobandeasca mai repede anumite abilitati si aptitudini. Un copil care este obisnuit sa deseneze, sa asculte povesti, muzica, sa invete limbi straine de mic va fi cu mult mai bine pregatit decat un copil care este lasat acasa de unul singur, in fata unui calculator sau a unei tablete. Specialistii citati de time.com ii sfatuiesc pe parinti sa nu rateze cele cinci activitati esentiale pentru dezvoltarea cognitiva a copiilor.

Lectiile de muzica pot creste coeficientul de inteligenta

Specialistii le recomanda parintilor sa ii duca pe copii la lectii de pian, vioara sau orice alt instrument muzical de care este atras copilul.

Conform studiilor, copiii care canta la un instrument muzical obtin scoruri mai bune la testele de inteligenta.

Conform studiului publicat in volumul “The Mozart Effect”, copiii care asculta Mozart sunt mai creativi, desfasoara mai repede sarcinile si comunica mai eficient.

Copiii care fac sport invata mai repede

Specialistii ii avertizeaza pe parinti asupra pericolului de a-si indruma copiii doar catre studiu si biblioteca.

Dupa o activitate fizica, acestia pot  invata cu 20% mai repede cuvinte noi la o lectie de vocabular sau la o limba straina.

Un regim de exercitii fizice realizat pe un interval de trei luni poate creste capacitatea de memorare si invatate cu 30%.

Cititi alaturi de copii povesti

Lectura cu voce tare a povestilor inca de la varsta de sase luni este recomanda si de medicii de familie din Romania care sustin o campanie la nivel national in acest sens.

Lectura cu voce tare le asigura copiilor o dezvoltare armonioasa cognitiva si sociala.

Copiii trebuie sa doarma suficient

Specialistii avertizeaza ca un copil care nu doarme suficient este afectat din punct de vedere al dezvoltarii comportamentale.

Specialistii citati de time.com precizeaza ca un copil care nu doarme suficient va avea rezultate scolare mai slabe.

Copiii fericiti sunt copii productivi

Foarte important pentru dezvoltarea copiilor este ca parintii sa se asigure ca ei sunt fericiti si multumiti de activitatile pe care le fac.

Nu doar copiii, ci si adultii care sunt multumiti in general de stilul lor de viata sunt si mai productivi in viata profesionala.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.