Medicii va recomanda sa le cititi zilnic copiilor cu voce tare

citesc-zilnicMedicii de familie din Romania sustin programul “Citesc zilnic” prin care le recomanda parintilor sa le citeasca povesti copiilor cu voce tare inca de cand acesti au sase luni. Studiile arata ca expunerea copiilor la cititul cu voce tare in perioada 6 luni – 5 ani sprijina dezvoltarea cognitiva si sociala a acestora.

Copiii trebuie sa recunoasca simbolurile alfanumerice de la varste fragede

Medicii recomanda cititul cu voce tare in mod constant deoarece astfel parintii le asigura copiilor o dezvoltare armonioasa atat cognitiv cat si social.

Studiile arata ca majoritatea copiilor care care recunosc inca de la varste fragede simbolurile alfanumerice si care inteleg ca scrisul comunica informatii au rezultate mai bune cognitiv si social.

Astfel, parintii care le citesc cu voce tare copiilor inca de la varsta de 6 luni le asigura acestora beneficii pe termen lung pentru sanatate.

Programul Citesc zilnic este promovat in cabinetele medicilor de familie

Programul “Citesc zilnic” este sustinut de Societatea Nationala de Medicina Familiei (SNMF) si este implementat de catre Cluj School of Public Health, Facultatea de Stiinte Politice, Administrative si ale Comunicarii, Universitatea Babes-Bolyai in colaborare cu University of Wisconsin School of Medicine and Public Health.

Medicii de familie vor informa parintii despre importanta cititului cu voce tare prin afise postate in cabinet sau in salile de asteptare, prin brosuri dar si prin discutii directe cu parintii.

Pentru mai multe informatii despre programul Citesc zilnic, click aici.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.