35 de decese din cauza gripei (INSP)

Centrul National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului National de Sanatate Publica, a anuntat, luni, ca numarul deceselor cauzate de gripa in sezonul 2019-2020 a ajuns la 35.

Ultima persoana care a murit de gripa este un barbat in varsta de 84 de ani, din judetul Cluj. In urma analizelor, s-a constatat ca barbatul era infectat cu virusul gripal tip B.

El avea conditii medicale preexistente si nu fusese vaccinat antigripal. Decesul s-a inregistrat in data de 16 februarie 2020.

Citeste: 5 mituri si intrebari legate de gripa si vaccinarea antigripala

Citeste : Diferentele dintre raceala si gripa

Etichete: epidemie de gripa, decese gripa, simptome gripa, protectie gripa

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.