20 de cazuri de gripa raportate la nivel national

Potrivit unei informari a Centrului National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului National de Sanatate Publica ( INSP), in perioada 14- 20 octombrie 2019, au fost raportate la nivel national 20 de cazuri de gripa clinica.

Anul trecut, in aceeasi perioada, au fost diagnosticate 19 cazuri.

S-a inregistrat un caz confirmat de gripa (cu virus tip B, in Bucuresti), morbiditatea prin infectii respiratorii acute incadrandu-se in intervalul asteptat in aceasta saptamana, potricit sursei citate.

La nivel national, numarul total de cazuri de infectii respiratorii acute (gripa clinica, IACRS si pneumonii) a fost de 83.076, cu 7,2%.

Potrivit informatiilor oficiale, pana la data de 20 octombrie 2019, au fost vaccinate antigripal 73.200 de persoane din grupele la risc, cu vaccin distribuit de Ministerul Sanatatii.

Etichete: gripa, diagnostic gripa, simptome gripa, gripa sau raceala

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2023 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.