Zonele unde sunt amplasate corturile medicale anticanicula in capitala

igiena-intimaMai multe puncte de prim ajutor si 20 de corturi medicale anticanicula vor fi amenajate in Capitala, dupa ce meteorologii au anuntat temperaturi ridicate in zilele urmatoare, informeaza Primaria Municipiului Bucuresti (PMB).
Municipalitatea, prin Administratia Spitalelor si Serviciilor Medicale a inceput amplasarea a 20 de corturi medicale anticanicula. Acestea vor fi dotate cu aer conditionat, apa, personal medical, aparatura de specialitate si toalete ecologice si vor fi amplasate in zone cu trafic intens din Capitala: Piata Victoriei, Piata Romana (rond ASE si la metrou), Piata Universitatii ( la Spitalul Coltea si la Arhitectura), Piata Unirii (Magazin Unirea, pe Regina Maria si in Piata 11 iunie), Piata Moghioros, Piata C.A. Rosetti, Piata Iancului (metrou), Dristor (metrou), Parcul Herastrau (intrarea Charles de Gaulle), Parcul Cismigiu (vizavi de sediul PMB), Parcul Carol, Piata Roma, Piata Muncii, Piata Crangasi, magazinul Bucur Obor si la Gara de Nord.

De asemenea, Directia Generala de Asistenta Sociala a Municipiului Bucuresti (DGASMB) are amenajate mai multe puncte de prim ajutor unde bucurestenii pot beneficia de apa si aer conditionat intre orele 08.00 -16.30.

Acestea sunt amplasate la sediile DGASMB din str. Foisorului nr. 56-58, sector 3, si din str. Salcetului nr. 5, sector 4, la cantina sociala Grivita – Calea Grivitei 216, sector 1, cantina sociala Agricultori – str. Orzari nr 48, sector 2, cantina sociala Ferentari – Calea Ferentari nr. 191 – sector 5, cantina sociala Sfantul Constantin – str. Sfantul Constantin nr. 1, sector 1, policlinica sociala Baba Novac – Str. Dristorului, nr. 81-88, sector 3, si la Santhe Fito ceainarie – str. Lipscani, nr. 104, Sector 3 (in intervalul 8.00 – 22.00).

Pentru oamenii cu venituri mici, dar si pentru cei care nu au apa curenta, DGASMB asigura in incinta Complexului de Servicii Sociale pentru adulti Sf. Ioan din bulevardul Theodor Pallady, nr. 64, sector 3, si la sediul DGASMB din str. Salcetului nr. 5, sector 4, bai complet amenajate pentru igiena personala, deschise intre orele 8.00 – 16.30.

In plus, DGASMB pune la dispozitia persoanelor de peste 60 de ani si a celor care nu se pot deplasa, numarul de telefon: 021.314.23.15 pana la ora 16.30, pentru situatiile in care acestia au nevoie de medicamente.

PMB mai precizeaza ca ApaNova continua sa asigure alimentarea cu apa potabila a celor 60 de cismele existente pe raza Municipiului Bucuresti, precum si a fantanilor arteziene aflate in operarea sa.

Potrivit avertizarilor emise pana in prezent de ANM, judetele Timis, Arad, Bihor si Satu Mare vor fi sub avertizare cod portocaliu de canicula marti, cand se vor inregistra temperaturi de 38-39 de grade, iar Bucurestiul si 32 de judete au fost atentionate cu cod galben, fiind anuntate temperaturi de 35 – 37 de grade si disconfort termic accentuat.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.