Ziua „Zero discriminare” de sensibilizare a comunitatii in legatura cu HIV/SIDA

program-de-informare-hivIn fiecare an, la data de 1 martie se marcheaza ziua ”Zero discriminare”, la initiativa UNAIDS – Programul Natiunilor Unite pentru HIV/SIDA.

Campanie ”Zero discriminare” se doreste a fi un apel adresat oamenilor de pretutindeni de a promova si sarbatori diversitatea, toleranta si incluziunea si de a actiona impreuna pentru a pune capat discriminarii.

Aceasta cauza este promovata active de multe organizatii prin diferite activitati, care au menirea de a evidentia dreptul oricui de a trai in deplina demnitate, indiferent de varsta, gen, orientare sexuala, nationalitate, etnie, culoare a pielii, dimensiuni, profesie, educatie si credinta.

”Zero discriminare”, a pornit de la nevoia de informare si sensibilizare a comunitatii in legatura cu HIV/SIDA, pentru a stopa raspandirea infectiei cu HIV si a invinge aceasta teribila maladie.
Nivelul scazut de informare privind HIV/SIDA a dus adesea la discriminarea persoanelor infectate cu acest virus sau bolnave de SIDA. Discriminarea fata de persoanele cu HIV le face pe acestea sa-si ascunda boala, fapt ce duce, in consecinta, la raspandirea acesteia, relateaza Agerpres.

In 2013, cu prilejul Zilei mondiale de combatere a HIV/SIDA, directorul executiv al UNAIDS, Michel Sidibé, a propus marcarea, la 1 martie 2014, a Zilei internationale ”Zero discriminare”. Ca simbol al acestei zile, a fost ales fluturele.

Ziua ”Zero discriminare” a fost lansata  pe 27 februarie 2014, in cadrul unui amplu eveniment desfasurat la Beijing. Cel care a propus ca aceasta sa se marcheze pe data de 1 martie, a fost Michel Sidibé, directorul executiv al UNAIDS.

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.