Ziua Supravietuitorului de Cancer

gasirea-persoanelor-disparuteFederatia Asociatiilor Bolnavilor de Cancer din Romania (FABC) a organizat cea de-a XIV-a editie a Zilei Supravietuitorului de Cancer, la care au participat peste 300 de pacienti, alaturi de medici si reprezentanti ai asociatiilor de profil, din intreaga tara.

„Si anul acesta am tinut sa fim alaturi de pacienti si de medici, pentru a ne reconfirma sprijinul si sustinerea noastra neconditionata. Este foarte important sa stie ca nu sunt singuri in aceasta lupta si ca, astazi, stiinta avanseaza intr-un ritm uimitor, ceea ce inseamna mai multe sanse la viata, mai multe optiuni terapeutice si, cel mai important, mai corecte si mai bine adaptate decat pana acum. Pacientul si medicul trebuie sa se angajeze intr-un dialog care sa exploreze optiuni terapeutice bazate pe mecanisme care au demonstrat stiintiific ca sunt implicate in producerea cancerului. Cu cat acest dialog are loc mai devreme, cu atat se poate identifica un plan de rezerva in managementul tratamentului pacientului oncologic”, a declarat Dr. Isabela Komporaly, managing partner Torus Pharma, unul dintre partenerii principali ai evenimentului si compania care a adus in Romania Oncompass, singurul serviciu de diagnosticare moleculara si access la terapie tintita de pe piata locala, care se concentreaza pe identificarea unor solutii terapeutice.

La Ziua Supravietuitorului de Cancer au participat pacienti care au castigat in lupta cu boala, din majoritatea asociatiilor membre ale Federatiei, iar cei mai activi voluntari din cadrul FABC, care si-au daruit energia pentru activitatile din timpul anului, au fost rasplatiti cu diplome de merit.

“Prin acest eveniment marcam an de an victoria asupra cancerului – o batalie castigata dintr-un razboi, sarbatorindu-i pe cei care au avut curajul si vointa de a se angaja in aceasta lupta, facand eforturi extraordinare pentru a supravietui bolii. Acesti pacienti sunt adevaratii nostri eroi. In preajma sarbatorilor, trebuie sa fim mai buni unii cu ceilalti, iar acesta este mesajul pe care vrem sa il transmitem celor care au luptat eroic cu o boala nemiloasa”, a mentionat Cezar Irimia, Presedintele Asociatiilor Bolnavilor de Cancer din Romania.

Tinta Federatiei si partenerilor evenimentului pentru anul viitor este de a creste rata de supravietuire a pacientilor care sufera de cancer prin facilitarea accesului la cele mai noi terapii, asa cum se intampla in toate statele UE responsabile si civilizate, dar si cresterea gradului de constientizare a faptului ca prevenirea si depistarea in stadiu incipient a bolii, precum si identificarea unor solutii personalizate de tratament sporesc sansele de tratament reusit si vindecare.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.