„Ziua Nationala a Testarii Consumului Personal de Alcool” – 5 iunie

Colegiul Medicilor din Romania sustine initiativa Ziua Nationala a Testarii Consumului Personal de Alcool – 5 Iunie, derulata de Institutul National de Sanatate Publica (INSP) si Ministerul Sanatatii, in parteneriat cu Alianta pentru Lupta Impotriva Alcoolismului si Toxicomaniilor (ALIAT).

Evenimentul este organizat in cadrul campaniei Luna Nationala a Informarii despre Efectele Consumului de Alcool care se va desfasura in iunie, sub coordonarea tehnica a INSP.

„Romanii din toata tara sunt incurajati sa vina in data de 5 iunie 2019 in centrele de testare de la nivel national, pentru a-si evalua nivelul de consum de alcool, prin efectuarea testului AUDIT (un instrument stiintific de evaluare a consumului personal de alcool dezvoltat de Organizatia Mondiala a Sanatatii, utilizat in peste 190 de tari). Cei care vor afla ca au un consum riscant vor putea sa evite problemele de sanatate viitoare, asociate consumului daunator de alcool, prin indrumarea necesara”, scrie intr-un comunicat postat pe site-ul CMR.

Consumul daunator de alcool reprezinta o problema importanta de sanatate publica in Romania, de aceea este important ca in Ziua Nationala a Testarii Consumului Personal de Alcool sa fie atras un numar cat mai mare de participanti pentru a creste gradul de informare si de interes public pentru acest subiect.

Colegiul Medicilor din Romania invita si cadrele medicale sa ia parte la evenimentul „Ziua Nationala a Testarii Consumului Personal de Alcool”, prin inregistrarea pe platforma www.ziuaaudit.ro.

Acestea vor beneficia de trainingul video online pregatit de Dr. Eugen Hriscu – medic specialist psihiatru si coordonator al proiectului, ulterior contul lor va fi validat. Astfel, ei devin operatori de teste AUDIT si pot inscrie locatia lor pe harta nationala a campaniei.

Etichete: consum de alcool, teste consum de alcool, cmr

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.