Ziua Mondiala de Lupta Impotriva Maladiei Alzheimer

In data de 21 septembrie 2019, se celebreaza Ziua Mondiala de Lupta Impotriva Maladiei Alzheimer, campanie cu sloganul: „Sa nu-i uitam pe cei care uita

Potrivit unui comunicat al DSP Bucuresti, tema din anul acesta este „Intelegerea si constientizarea bolii Alzheimer”.

Campania din acest an dedicata Zilei Mondiale de Lupta Impotriva Maladiei Alzheimer are ca scop informarea si constientizarea :

a. profesionistilor din sanatate despre problematica dementei si maladiei Alzheimer si metodele de management al pacientilor;

b. apartinatorilor si ingrijitorilor pacientilor cu Alzheimer asupra posibilitatilor de diagnosticare, tratament si cu privire la realizarea deplina a drepturilor persoanelor diagnosticate cu aceasta boala.

La data de 21 septembrie a fiecarui an, organizatiile de sprijin impotriva maladiei Alzheimer din intreaga lume isi concentreaza eforturile in vederea sensibilizarii populatiei generale cu privire la problematica dementei de tip Alzheimer.

Boala Alzheimer este cea mai frecventa forma de dementa care afecteaza functionarea mentala.

Anul acesta, la data de 21 septembrie2019, persoanele care sufera de Alzheimer, familiile acestora, organizatiile implicate, politicienii, profesionistii din sistemul sanitar, cercetatorii se reunesc in spirit de solidaritate pentru aconstientiza opinia publica in legatura cu maladia Alzheimer.

Ministerul Sanatatii si Institutul National de Sanatate Publica asigura finantarea, coordonarea, analiza si evaluarea rezultatelor campaniei.

Etichete: alzheimer, dementa, boli mintale

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.