Ziua mondiala de lupta impotriva Alzheimer

Maladia Alzheimer care provoaca o pierdere progresiva a memoriei, afecteaza aproape 50 de milioane de persoane pe plan mondial.

Joi, 21 septembrie se marcheaza Ziua mondiala de lupta impotriva maladiei Alzheimer, boala fara leac pana in zilele noastre.

Descrisa pentru prima data in 1906 de medicul german Alois Alzheimer, aceasta boala neurodegenerativa determina o deteriorare progresiva a capacitatilor cognitive pana la pierderea autonomiei bolnavului, relateaza AFP.

Printre simptome se afla pierderi de memorie repetate, probleme de orientare, tulburari ale functiilor executive.

Potrivit  datelor Organizatiei Mondiale a Sanatatii, pe plan mondial exista aproximativ 47 de milioane de persoane care sunt atinse de dementa, dintre care 60-70% sufera de maladia Alzheimer.

In fiecare an sunt diagnosticate 9,9 milioane de cazuri noi. In prezent nu exista un tratament curativ pentru Alzheimer.
 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.