Ziua mondiala de combaterea maladiei Alzheimer

Recomandari pentru pacientii cu hipertrofie benigna de prostataLa data de  21 septembrie este marcata Ziua mondiala pentru combatere a maladiei Alzheimer, lansata in anul 1994 de Federatia Internationala pentru Alzheimer (Alzheimer’s Disease International – ADI).

Riscul aparitiei bolii Alzheimer este mai mare la varste inaintate si se estimeaza ca lafiecare 68 de secunde o persoana in aceasta lume este diagnosticata cu Alzheimer.

In prima faza apar pierderile memoriei de scurta durata, iar alte semne ale bolii sunt relatarea repetata a unei intamplari sau adresarea aceleiasi intrebari de mai multe ori, modificarea limbajului si imposibilitatea amintirii unor cuvinte de baza.

De asemenea, bolnavii de Alzheimer pot avea modificari bruste ale dispozitiei si ale personalitatii.

Boala Alzheimer a fost identificata pentru prima data in anul 1906 de catre medicul german Alois Alzheimer.
Aceasta maladie neurodegenerativa afecteaza celulele creierului si ale coloanei vertebrale si cauzeaza un proces de deteriorare progresiva a functiilor cognitive (atentia, perceptia, memoria, etc.).

Pana in prezent, nu exista un tratament care sa vindece aceasta maladie.

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.