Ziua mondiala a vederii | Milioane de oameni din intreaga lume au afectiuni care sporesc riscul de orbire

Anual, in cea de-a doua zi de joi a lunii octombrie, este marcata Ziua mondiala a vederii („World Sight Day” – WSD). Anul acesta pe data de 8 octombrie.

Manifestarile prilejuite de aceasta zi vizeaza toti partenerii implicati in prevenirea problemelor de vedere, iar rolul principal al sarbatorii este acela de a atrage atentia asupra pacientilor care sufera din cauza lipsei de vedere si care au nevoie de ajutor.

Ziua mondiala a vederii marcheaza momentul in care comunitatea internationala isi reafirma angajamentul in directia reconsiderarii importantei ingrijirii vederii si tratarii acesteia drept o problema globala de sanatate publica.

Potrivit site-ului www.iapb.org, in anul 1975 a fost infiintata Agentia Internationala pentru Prevenirea Orbirii pentru a coordona eforturile in activitatile de prevenire a problemelor legate de vedere.

Agentia, impreuna cu Organizatia Mondiala a Sanatatii a promovat un program pentru prevenirea orbirii.

Estimarile oficiale arata ca, la nivel mondial, peste 2,2 miliarde de persoane sufera de deficiente de vedere, dintre care peste un miliard prezinta o afectiune oftalmologica care ar fi putut fi evitata sau care nu este tratata.

Tot conform Agentiei Internationale pentru Prevenirea Orbirii, 2,6 miliarde de persoane sufera de miopie si milioane de oameni din intreaga lume traiesc cu afectiuni oculare care sporesc riscul de pierdere a vederii.

Etichete: afectiuni oculare, miopie, afectiuni cu risc de orbire, ziua mondiala a vederii

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.