Ziua mondiala a sindromului Down | O zi dedicata constientizarii acestei boli

La data de 21 martie, incepand cu 2006, se marcheaza Ziua mondiala a sindromului Down.

Anul acesta, Ziua Mondiala a Sindromului Down aduce in prim plan includerea persoanelor cu aceasta boala in societate, fapt care nu poate fi implinit decat prin cunoasterea efectelor sindromului Down asupra oamenilor afectati si implicit de cunoastere a nevoilor acestora pentru adaptarea la conditiile din societatea din care fac parte, relateaza Agerpres.

In principiile generale ale Conventiei ONU privind drepturile persoanelor cu dizabilitati (UN CRPD) se solicita: „participarea si incluziunea deplina si efectiva in societate” a persoanelor cu sindrom Down, potrivit www.worlddownsyndromeday.org.

Down Syndrome International a creat un site dedicat Zilei mondiale a sindromului Down ca un loc de intalnire la nivel mondial, unde pot fi impartasite idei, experientele si cunostinte din activitatile celor care lucreaza cu persoanele cu sindrom Down, mai scrie www.worlddownsyndromeday.org/. Cel mai bun mod de a promova constientizarea sindromului Down este ca persoanele cu aceasta suferinta sa-si impartaseasca propriile povesti cu propriile cuvinte, pe pagina de internet a zilei existand posibilitatea de transmite un mesaj catre intreaga lume.

Potrivit Natiunilor Unite, incidenta sindromului Down este intre 1 din 1.000 pana la 1 din 1.100 de nou-nascuti vii la nivel mondial. In fiecare an, intre 3.000 si 5.000 de copii se nasc cu aceasta tulburare cromozomiala.

Etichete: sindromul down, incidenta sindromul down

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.