Ziua Mondiala a Sigurantei Pacientului, marcata la Bucuresti

Primaria Capitalei, prin Administratia Spitalelor si Serviciilor Medicale Bucuresti, in parteneriat cu Autoritatea Nationala de Management al Calitatii in Sanatate, va lansa marti, de Ziua Mondiala a Sigurantei Pacientului, o campanie care isi propune sa mobilizeze pacientii, personalul din domeniul sanatatii, factorii de decizie, asociatiile profesionale pentru a vorbi deschis despre importanta sigurantei pacientului.

Tema campaniei este ‘Siguranta pacientului: o prioritate globala pentru sanatate’ si se va desfasura sub sloganul ‘Vorbeste deschis despre siguranta pacientului!’, potrivit unui comunicat de presa.

In spitalele din Capitala vor avea loc intalniri intre manageri si reprezentantii ANMCS pentru a demara actiuni pe aceasta tema si au fost deja expuse pentru pacienti afisele agreate de OMS pentru constientizarea importantei privind siguranta pacientului.

De asemenea, tot marti, 17 septembrie, la Fantanile Urbane din Piata Unirii, reprezentanti ai ASSMB, ANMCS si ai Asociatiilor de Pacienti din Romania vor marca Ziua Mondiala a Sigurantei Pacientului prin iluminarea ‘celui mai lung sir de fantani coregrafice sincronizate din lume’ in portocaliu – culoarea desemnata la nivel mondial de Organizatia Mondiala a Sanatatii pentru aceasta actiune.

Ziua Mondiala pentru Siguranta Pacientului (ZMSP) a fost creata pentru a facilita dezvoltarea politicilor si practicilor privind siguranta pacientilor in toate Statele Membre OMS si pentru a actiona ca o forta majora la imbunatatirea sigurantei acestora.

Etichete: ziua mondiala a sigurantei pacientului, ziua pacientului, siguranta pacienti

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.