Ziua Mondiala a Sanatatii Orale

periuta-dintiIn data de 20 martie se celebreaza Ziua Mondiala a Sanatatii Orale. Cu aceasta ocazie, Uniunea Nationala a Asociatiilor Stomatologice (UNAS) si Liga Studentilor la Medicina Dentara Bucuresti (LSMDB) cu sprijinul FDI World Dental Federation (FDI) si International Association of Dental Students ii asteapta pe toti cei interesati sa afle mai multe raspunsuri despre sanatatea orala, la o intalnire care va avea loc vineri, ora 17.00, la Crystal Palace Ballrooms din capitala.

Ziua Mondiala a Sanatatii Orale a fost infiintata in 2007 de FDI in cadrul Congresului Mondial Dentar Anual din Dubai, proiectul fiind organizat la nivel mondial (110 tari).

Cu aceasta ocazie se doreste realizarea unei  corecte informari a populatiei despre necesitatea unei igiene orale optime, precum si impactul acesteia asupra organismului atat pe termen scurt, cat si pe termen lung, dar si responsabiltatea pe care fiecare o are fata de mentinerea propriei sanatati, de costurile si de valoarea actului terapeutic.

De asemenea, specialistii in igiena orala mai vor sa explice oamenilor termenii de Profilaxie si Preventie si rolul lor de a stopa evolutia bolilor cavitatii orale cand acestea se afla inca in stadii reversibile, incipiente, astfel pacientii vor fi salvati de costuri exagerate, manopere invazive, stres, durere.

In Romania, 70% dintre copiii de peste 10 ani prezinta carii dentare, astfel grupul tinta ce trebuie educat in favoarea sanatatii orale este de 10-19 ani.

Gingivita si bolile parodontale incep sa evolueze inca de la varsta de 5-7 ani.

In 2013, in Romania, copiii intre 6 si 11 ani prezentau o prevalenta a leziunilor carioase pe dintii temporari de 75,3%, iar pe cei definitivi de 39% .

In ceea ce ii priveste pe adultii trecuti de 35 de ani, prevalenta afectiunilor din sfera oro-dentara este urmatoarea: 90% pentru caria dentara, 60% pentru bolile parodontale.

Aceste afectiuni ocupa locuri fruntase comparativ cu celelalte imbolnaviri ale organismului.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.